Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tekerentyű

Tekerentyű

Most elbizonytalanodtam ezen sütemény elnevezésével kapcsolatban. Lehet, hogy jobban illett volna rá a méteres kalács, mivel tulajdonképpen tényleg több, mint 1 méteresre nyújtottam és kalácstésztából készült, de ez a név már foglalt volt. A bejgli sem megfelelő, mert az alakja más, de a töltelékek alapján beillene akár bejglinek is. Nos, így lett tekerentyű. De, ha találsz jobb, ötletesebb elnevezést írd meg nekünk. :-) Mindezt leszámítva nagyon finom lett. Újrasütős recept, az tuti.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

  • 140 g darált mák
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • 60 g víz
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

A diós töltelékhez:

  • 140 g darált dió
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • 40 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

Egyéb hozzávalók:

  • 2 g cukormentes lekvár
  • 1 g kókuszolaj a forma kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve, meleg helyen kelesszük egy óráig. Ez alatt keverjük össze a töltelékeket is. Olajozzunk ki egy formát (én 28 cm-es piteformát használtam). A megkelt tésztát száraz felületen nyújtsuk ki 135x13 cm-es téglalappá. Akinek kisebb a munkafelülete, nyugodtan oszthatja 4 részre is. A töltelékeket váltakozva sorakoztassuk a tésztára és tekerjük fel, majd tegyük a formába feltekerve. Kenjük le vízzel higított lekvárral és előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, ezután vegyük le hőfokot 180 fokra és süssük tovább további 30 percig szintén alsó-felső sütéssel.  Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük 12 darab egyforma szeletre.

Jó étvágyat!

tekerentyű mindenmentes

1 szelet tekerentyű átlagos tápértéke:
229 kcal, 11,8 g zsír, 41,3 g szénhidrát amelyből poliolok 19,5 g, 3,9 g rost, 7 g fehérje

1 szelet tekerentyű átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 21,8 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva.

Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a mák és a dió), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk