Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Almafánk

Almafánk

Hoppácska, hát már mióta meg van a Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék és már mióta használom mindenféle finomsághoz, de hogy pont az almafánk nem jutott még eddig eszembe… nem értem. És képzeljétek most sem az én ötletem volt, gondolhatjátok mennyire vertem a fejemet a falnak. Gyorsan kellet orvosolnom a problémát.

 

Hozzávalók:

  • 1 darab alma (hámozva, magtalanítva 100 g)
  • 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
  • 10 g négyszeres édesítő
  • 60 g langyos víz
  • fahéj
  • pár csepp citromlé
  • kókuszolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát és reszeljük le nagylyukú reszelőn. Szórjuk meg fahéjjal és keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Hagyjuk állni 5 percig, majd olajos kanállal szaggassuk forró olajba és süssük arany barnára. Tálaláskor szórjuk meg fahéjas por eritrittel.

 

Almafánk

Almafánk táblázat

 

Az egész adag almafánk átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:
56,4 g szénhidrát amelyből poliolok 10 g, 10 g rost, 5,6 g fehérje
Az egész adag almafánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 46,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk