Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Aranygaluska

Aranygaluska

Tudjátok miért volt olyan nagyszerű ezen desszert esetében a Bake-Free lisztkeveréket használni? Elárulom: nincs kelesztés! Ez bizony sok terhet levett a vállamról, hiszen nem tudtam elrontani a tésztát olyan hibákkal, hogy nem figyeltem a hőmérsékletre, kihagytam az élesztőt vagy, hogy éppen nem szitáltam át a lisztet. Elárulom, hogy nem csak energiát, de időt is spóroltam magamnak, amiből persze sosincs elég. Így már valóban helytállóvá válik a desszert elnevezése, hiszen tényleg be tudja aranyozni a szürke hétköznapokat. Az enyémet is sikerült mennyei ízével és illatával. Ez a desszert egy tömörebb, masszívabb állagú finomság, érdemes erre számítani.
Ellenben nem hagyott nyugodni az gondolat sem, hogy vajon milyen lehet a hagyományos módon, éleszővel elkészítve, így természetesen kipróbáltam a Bake-Free kelt tészta lisztkeverékkel is mákos változatában (itt). Feadtam magamnak a leckét, mert így viszont nem tudom eldönteni, hogy melyik a finomabb, de lehet, hogy nem is kell döntenem. Ti viszont ki tudjátok választani a nektek, vagy a diétátoknak jobban tetszőt. 

Hozzávalók

A tésztához:

A hempergetéshez:

  • 22 g kókuszolaj
  • 90 g őrölt dió
  • 70 g Eden Premium porrá őrölt eritrit

Az öntethez:

Elkészítés

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és osszuk 3 egyforma részre. Sodorjunk belőle száraz felületen 3 cm átmérőjű hengereket, majd daraboljuk fel 3-4 centinként (nekem 26 darab lett). Kenjük ki kókuszolajjal a tepsit (24x24 cm) és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Forgassuk meg egyesével a darabokat először olvasztott kókuszolajban, majd az eritrites dióban és tegyük őket egymás mellé a tepsibe. Alsó-felső sütéssel süssük készre 35-40 perc alatt. Tálaljuk sodóval. Nekem ebből a mennyiségből 8 adag aranygaluskám lett.

Jó étvágyat!

aranygaluska mindenmentes

1 adag aranygaluska (sodóval leöntve) átlagos tápértéke:
256 kcal, 13 g zsír, 46,8 g szénhidrát amelyből poliolok 21,2 g, 6,5 g rost, 5,6 g fehérje
1 adag (sodóval leöntve) átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 25,6 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk