Avokádós-paradicsomos quinoa spagetti

Avokádós-paradicsomos quinoa spagetti

Kitaláltam, hogy én bizony tésztasalátát fogok ebédelni és nálam alap hozzávaló ilyenkor az avokádó. Amúgy is kár lenne melegíteni, hisz annyi hasznos tápanyagot tartalmaz. Most a quinoa tésztára esett a választásom, mert most éppen ez a kedvencem (egyébként ez napról napra változik a bőséges választéknak köszönhetően).

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 darab érett avokádó (a belseje 148 g)

  • 1 darab lime leve (15 g)

  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)

  • 12 darab koktélaparadicsom (124 g)

  • 1 csomag Eden Premium quinoa spagetti tészta

  • Eden Premium Himalája só

  • cukormentes mustár ízlés szerint

  • zöld fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát. Én eltördeltem előtte apróbbra. A többi hozzávalót a paradicsom kivételével tegyük késes aprítóba és dolgozzuk krémesre. Ha szükséges hígítsuk vízzel, vagy növényi tejjel (én vízzel tettem). Szeleteljük fel a paradicsomokat és keverjük össze a tésztával és a szósszal. Díszítsük friss fűszernövényekkel.

Avokádós-paradicsomos quinoa spagetti

Avokádós-paradicsomos quinoa spagetti

Az egész adag tészta átlagos tápértéke:

1093 kcal, 31,8 g zsír, 163,7 g szénhidrát, 32,3 g rost, 32 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics