Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Basic kenyér kenyérsütő gépben

Basic kenyér kenyérsütő gépben

Ez egy olyan recept, ami nincs kőbe vésve, (tulajdonképpen nincs recept, csak irányadás) mivel mindenkinek más kenyérsütő gépe van otthon. Én most egy Tefal PF220 géppel teszteltem ki ezt a receptet.

Ami fontos, hogy a gépen 3 darab gluténmentes program van, de nekem egyik sem vált be igazán annyira, mint a leghosszabb alap program (nálam 4-es).

Fontos még azt is megemlítenem, hogy én ebben a gépben 250 g lisztből tudtam a legjobb kenyeret sütni, úgy, hogy a legsötétebb héjra és 1.000 g-os kenyérre állítottam be. Az én elgondolásom szerint azért ezek a beállítások a legjobbak, mert (gondolom) így süt a gép a leghosszabb ideig és így a legmelegebb a hőfok, tehát, ha nektek nem ilyen gépetek van, akkor válasszátok ki a gépetekre szabva ezeket a feltételeket.

Amikor 500 g lisztet használtam túl tömör kenyerek születtek, és másnapra picit gumis jellegűek lettek, meg túl is nőttek a formán, így nektek is ezt a 250 grammos mennyiséget javaslom (nekem a kisült kenyér teljesen kitölti a formát). Próbáltam 250 g liszthez 250 g vizet tenni, csodaszép kenyérke lett belőle, de annyira puha lett, hogy nagyon nehéz volt szeletelni első nap, viszont akinek ez nem probléma csinálhatja így is.

Kicsit macerásabb, de sokkal szebb eredményt kaptok, ha a gépbe kerülés előtt robotbéppel összekeveritek a tésztát. Sokkal szebb lesz a kenyér felszíne is. Az én gépem sajnos nem tudta csomómentesre keverni, még akkor sem, ha időnként óvatosan belekevertem.

Persze próbálkozhattok tovább, alkothattok további recepteket, különféle beállításokkal, mert mindenki a saját gépén fogja kitapasztalni a legtökéletesebb arányokat. Sőt, írjátok meg hozzászólásban, hogy melyik géphez melyik beállítás a legjobb, hogyan sikerül legjobban a kenyér. Ezzel nagyon sokat segítenétek kezdő társaitoknak. Legyen ez a bejegyzés egy nagy-nagy kenyérsütő gépes receptgyűjtemény az Eden Premium Basic kenyér lisztkeverékéhez!

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Robotgéppel közepes fokozaton maximum 5 perc alatt keverjük össze a hozzávalókat (először külön nemük szerint), majd nedves kanállal tegyük át a gépbe és simítsuk egyenletesre. 4-es alap kenyér programon, ha lehet választani, akkor a legsötétebb héja legyen és 1 kg-os kenyér programon süssük készre. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Nekem 15 szelet lett.

 

Basic kenyér kenyérsütő gépben

Basic kenyér kenyérsütő gépben táblázat

 

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk