Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Basic kifli, zsemle alaprecept

Basic kifli, zsemle alaprecept

Ez a recept annyiban különbözik a kenyér recepttől, hogy kevesebb víz szükséges hozzá, ezáltal lesz jól formázható a tészta. A formázás olajos felületen történik, de készülhet lisztes felületen is, viszont akkor nem lesz ennyire szép színe a végeredménynek. A tetejét ízlés szerint meg lehet kenni vékonyan ketchuppal vagy lekvárral (nem lesz tőle édes). A fotón a natúr, olajon formázott változatot látjátok, nem kentem le a tetejüket semmivel. A végeredmény egy nagyon finom, pihe-puha álom.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze külön tálakban a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük egybe és robotgéppel dolgozzuk egyenletesre közepes fokozaton maximum 5 perc alatt.

Olajos kézzel osszuk 6 darab egyforma részre a tésztát majd, ha kifliket szeretnénk olajos felületen nyújtsuk el őket (kézzel, vagy nyújtófával) körülbelül 1 cm egyenlő vastagságúra és formázzunk belőle kis háromszögeket. Ezt követően tekerjük fel a szélesebb oldalaik felől.

Zsemlék esetén olajos felületen formázzunk belőlük gombócokat és lapítsuk le egy picit (máskülönben szép kerek gombócok lesznek). Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és konyharuhával lefedve kelesszük meleg helyen 45 percig (én 50 fokos sütőben kelesztem őket).

Előmelegített sütőben süssük készre 200 fokon 30 perc alatt alsó felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.

Basic kifli, zsemle

Basic kifli, zsemle

 Basic Kifli, zsemle

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk