Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bemutatkozik a Basic lisztkeverék

Bemutatkozik a Basic lisztkeverék

Mi is lehetne jobb illat a konyhában, mint a frissen sült kenyérillat. Ugye, hogy semmi?! A Basic lisztkeverékkel azoknak a mindennapjait szeretnénk könnyebbé tenni, akik egy megbízható, alap és sokoldalú gluténmentes keveréket keresnek. Miben is más az új, Basic nevet viselő lisztünk a Bake-Free termékcsaládtól?

A leglényegesebb és legfontosabb különbség, hogy a Basic lisztkeverék burgonyakeményítő alapú, ezenkívül rizs- és köleslisztet is tartalmaz, de az útifű maghéjat és az almarostot sem hagytuk ki az összetevők közül. Rosttartalma jóval alacsonyabb, mint a Bake-Free lisztkeveréknek, ezért jó választás lehet azok számára, akik nehezen emésztik a magas rosttartalmú élelmiszereket, vagy bármilyen oknál fogva rostcsökkentetten táplálkoznak. Ki kell azonban emeljük, hogy az alacsony rosttartalom miatt ez a lisztkeverék gyors felszívódású szénhidrátnak számít.

A Basic lisztkeverék glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukoricamentes, így bátran fogyaszthatják azok, akik ezen alapanyagok valamelyikére érzékenyek. 2 kiszerelésben ; 500, illetve 1000 grammos változatban tudod megvásárolni a webshopban.

Basic lisztkeverék

Fontos, hogy ehhez a lisztkeverékhez elengedhetetlen az élesztő használata, ugyanis a tészta igényli a kelesztést. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így Te döntheted el, hogy milyen fajta cukrot használsz fel ahhoz, hogy az élesztő „dolgozni” tudjon.

A Bake-Free-hez hasonlóan ebből a lisztkeverékből is isteni finom kenyeret tudsz majd sütni, de bármilyen „házi kenyér tésztás” pékterméket elkészíthetsz belőle. Hamarosan érkezünk jobbnál jobb receptekkel, hogy inspirációt nyújtsunk a használatához. Alább pedig bemutatjuk a Basic alap formakenyér receptjét, melyet a hátsó címkén is megtalálsz.

Elkészítési javaslat formakenyérhez:

Hozzávalók:

  • 500 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
  • 16 g cukor
  • 14 g Eden Premium Himalája só
  • 1 csomag porélesztő (7 g)
  • 460 g langyos víz
  • 20 g olaj

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz.

Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra.

Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb. A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket.

Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.

 

Átlagos tápérték 100 g

lisztkeverékeben:

 

Átlagos tápérték 100 g

az elkészítési javaslat

alapján elkészített kész

kenyérben:

 

Energia

1346 kJ / 317

kcal

 

940 kJ / 221 kcal

 

Zsír:

0,1 g

1,3 g

-Amelyből telített

zsírsavak:

<0,1 g

0,2 g

 

Szénhidrát:

76 g

51 g

-Amelyből cukrok:

0,3 g

2,2 g

Rost:

3,2 g

2 g

Fehérje:

1 g

0,6 g

Só:

0,04 g

1,8 g

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk