Bukta, batyu, csiga, fonott kalács, pogácsa…sokáig lehetne sorolni a kelt tésztás kedvenceinket, amik ünneptől függetlenül, a lazább hétköznapokon vagy egy ráérősebb vasárnapon is készülhetnek. Sokan félnek belevágni, mert úgy gondolják, hogy csak a nagymama képes tökéletes kelt tésztát készíteni.
A Bake-Free kelt tészta lisztkeverékével nem csak hogy meglepően könnyen tudsz boldogulni, de igazán sok diétába be tudod illeszteni. A lisztkeverék glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukorica-, rizsmentes, vegán és élelmi rostban gazdag.
Nincsen húsvét kalács nélkül, és ki ne akarna ilyenkor finom mentes kalácsot falatozni? Vendégeket vársz? A lisztkeverékkel nagyszerű mentes falatokat tudsz az érkezőknek kínálni akár sós, akár édes változatban. A házi sütés még soha sem volt ilyen egyszerű! Maga a munkafolyamat pár percet vesz igénybe és csupán néhány alapanyagra lesz szükséged a tökéletes végeredményhez. A többi már a sütőd dolga.
Boldog sütést mindenkinek!
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 1 db körülbelül 390 grammos fonott kalácshoz:
-200 g lisztkeverék
-200 g langyos víz
-2,5 g Eden Premium fekete só (elhagyható)
-2,5 g Eden Premium kókszvirág cukor
-50 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
-1 tasak porélesztő (7 g)
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 60 perc alatt. Osszuk 3 egyforma részre és száraz felületen sodorjuk henger alakúra, majd fonjuk össze. Letakarva pihentessük 10 percig. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel.
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített kalács átlagos tápértéke:
Energia: |
763 Kj |
183 kcal |
|
Zsír: |
1,3 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,2 g |
Szénhidrát: |
49 g |
-Amelyből cukrok: |
0,7 g |
-Amelyből poliolok: |
12,8 g |
Rost: |
3,9 g |
Fehérje: |
4,9 g |
Só: |
0,7 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fonott kalács átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 36,2 g