Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bolognai pizza

Bolognai pizza

Három dolog miatt is szuper ez a recept, az egyik az az, hogy a legújabb kedvencemmel a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékből készült, a másik az, hogy mivel én mindig is a vastagabb tésztájú pizzákat kedveltem jobban, ezért ezt most ilyenre készítettem, a harmadig pedig az, hogy a krémet úgy késztettem el, hogy nem kellett hozzá főzni. És azért még tudnám sorolni, mert a fekete olívabogyó kedvencem, és imádom a paradicsomszószt is, amit nem kell fűszerezni, mert az már eleve ízesített, szóval ez a pizza csakis fenomenális lehet. Az is volt.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 1 kisebb fej lilahagyma (tisztítva 53 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 7,4 g)
  • 3 darab olajban eltett aszalt paradicsom (40 g)
  • 60 g olívabogyó
  • 100 g bazsalikomos paradicsomszósz
  • 2 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • 40 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 90 g meleg/forró víz
  • Eden Premium Himalája só, bükkfán füstölt paprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és kelesszük meg 30 perc alatt lefedve, meleg helyen. A szószhoz daráljuk apróra (de még darabosra) késes aprítóban a lilahagymát, a fokhagymát, majd keverjük hozzá a paradicsomszószt, a sót, és a füstölt paprikát. A granulátumot keverjük össze a forró vízzel, a sóval és a sómentes ételízesítővel és fedjük le 10 percre, majd keverjük a zöldséges paradicsomhoz. A tésztát nyújtsuk ki száraz felületen (nekem 32x26cm-es lett) és lefedve pihentessük még 15 percig, majd szurkáljuk meg villával és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük elő 15 percig alsó-felső sütésen. Kanalazzuk rá a feltétet, díszítsük olívabogyóval és süssük készre 15-20 perc alatt szintén alsó-felső sütéssel 210 fokon.

 

bolognaipizza

bolognaipizza táblázat

 

1 adag bolognai pizza átlagos tápértéke:
299 kcal,6,3 g zsír, 37,4 g szénhidrát, 9,7 g rost, 14,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk