Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Citromos nektarinos sajtkrémes csiga

Citromos nektarinos sajtkrémes csiga

Így jár, aki olyan fehér nektarint választ, mint én, hogy nem lesz szép sárga a csiguja. Egyébként finom volt a gyümölcs és nem zavaróan kemény, az a jó kis ropogós, de hát ennyi baj legyen, én elnézem magamnak. Szuper kis főzés nélküli krémet szerkesztettem hozzá az aprítómmal, így aztán tényleg egyszerű volt elkészíteni ezt a kis frissítő, nyári finomságot.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 120 g mascarpone jellegű krém
  • 15 g frissen facsart citromlé
  • 55 g Eden Premium eritrit
  • fél (kezeletlen) citrom reszelt héja
  • 1 kisebb darab nektarin (tisztítva 78 g)
  • 10 g Eden Premium konjac liszt
  • vanília aroma

A kenéshez:

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és lefedve kelesszük meg a tésztát meleg helyen 55 perc alatt. A krémhez keverjük össze az eritritet a konjac liszttel. A többi hozzávalót késes aprítóval dolgozzuk krémesre.  Adjuk hozzá az eritrites keveréket és gyorsan dolgozzuk össze az aprítóval (tényleg gyorsan, különben összecsomósodik). A tésztát száraz felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 34x27 cm lett). Kenjük meg a krémmel, tekerjük fel a rövidebbik oldal felől és vágjuk 10 darab egyforma részre. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, nyomkodjuk le vizes kanállal és kenjük meg vékonyan olajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 10 percig, majd vegyük le 180 fokra a hőfokot további 10 percre. Egész idő alatt alsó-felső sütéssel süssük.

citromos nektrainos sajtkrémes csiga

citromos nektrainos sajtkrémes csiga táblázat

1 darab citromos nektarinos sajtkrémes csiga átlagos tápértéke: 134 kcal, 6,5 g zsír, 25 g szénhidrát amelyből poliolok 9 g, 2,5 g rost, 2 g fehérje
1 darab citromos nektarinos sajtkrémes csiga átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 16 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind