Corndog babmajonézzel

Corndog babmajonézzel

Itt semmi nem az, ami a nevéből értetődően lenne. Persze, hogy nem, ez most egy mentes vegán fogás, mely kukoricamentes is. Nincs benne virsli, sőt vegán virsli sem (ámbár azzal is meg lehet csinálni), nincs benne kukorica, nincs benne tojás és búza sem. Ha vonakodtok az elnevezéstől, hívhatjuk akár párizsias, vagy sörtésztás (ámbár sör sincs benne) répának is, de egy biztos, hogy a corndog receptje ihlette ez a finomságot, amiért majd megvesztek, annyira ízlett mindenkinek. Hát még a majonézért, aminek szintén köze nincs az eredetihez, de nagyon hozza a feelinget.

 

HOZZÁVALÓK  6 ADAGHOZ:

A corndoghoz:

A csicseriborsós bundához:

A vöröslencsés bundához:

  • 40 g Eden Premium vöröslencse liszt
  • Eden Premium Himalája só és Eden Premium fekete só (csak a tojásos beütés kedvéért)
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 60 g víz

A zöldborsós bundához:

  • 40 g Eden Premium zöldborsó liszt
  • Eden Premium Himalája só és Eden Premium fekete só (csak a tojásos beütés kedvéért)
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 65 g víz

A babmajonézhez:

  • 250 g főtt fehérbab (én konzerveset használtam)
  • 100 g Eden Premium kesudió
  • 5 g dijoni mustár (Lomee)
  • 100 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • leheletnyi Eden Premium stevia por (óvatosan!)
  • Eden Premium Himalája só, Eden Premium fekete só (ezt ne hagyjátok ki, ettől lesz tojásos íze)
  • fehérbors ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg a répákat és kedvünk szerint alakítsuk virsli formájúra őket. Főzzük sós vízben majdnem puhára. A liszteket keverjük össze a fűszerekkel ízlés szerint és a saját vízadagjukkal. A répákat szúrjuk fel egy-egy saslik pálcikára és forgassuk meg őket a tésztákban, majd bő, forró olajban süssük készre. A tésztákba fejenként körülbelül 6 darab répát lehet bundázni.
A babmajonézhez áztassuk be forró vízbe pár órára a kesudiót, majd tiszta vízzel öblítsük át és szűrjük le. A babot is öblítsük át alaposan és csepegtessük le. Késes aprítóban dolgozzuk krémesre az összes hozzávalót. Ne sajnáljuk tőle a citromlevet és a fekete sót.

1 adag (3 darab) csicseriborsós corndog átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:

149 kcal, 1,7 g zsír, 27,6 g szénhidrát, 7,4 g rost, 4,4 g fehérje

1 adag (3 darab) vöröslencsés corndog átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:

148 kcal, 0,6 g zsír, 31,4 g szénhidrát, 7 g rost, 5,8 g fehérje

1 adag (3 darab) zöldborsós corndog átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:

147 kcal, 0,8 g zsír, 29 g szénhidrát, 8 g rost, 4,2 g fehérje

1 adag (ha 6 részre osztjuk) babmajonéz átlagos tápértéke:

127 kcal, 7,5 g zsír, 8,5 g szénhidrát, 3,9 g rost,3,3 g fehérje

Corndog babmajonézzel

Corndog babmajonézzel táblázat

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind