Huhh, ez nem volt egy egyszerű menet. A receptfejlesztés ilyen, nem mindig sikerül minden elsőre, hiába ismerem a lisztek legmélyebb titkait. Viszont annál jobban tudok örülni az azonnali sikereknek. Van olyan, amikor egy recept nagyon, de nagyon nem akarja a jót, de szerencsémre engem birkatürelemmel áldott meg a sors, és ha valamit eltervezek, levakarhatatlan vagyok a lisztjeinkről. Így történt ez most is. Makacs kitartásom eredményeképpen fogadjátok szeretettel ezt a fantasztikus csokis-diós babka receptet.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 70 g négyszeres édesítő
- csipet fekete só (csak a tojásos aroma miatt)
- 1 csomag sütőpor
- 170 g langyos/meleg víz
- 150 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
A töltelékhez:
- 30 g kakaópor
- 80 g égyszeres édesítő
- 40 g kókuszolaj
- 40 g nagyon sűrű, krémes kókusztej (Aldi, konzerves Asia)
- 1 evőkanál rumaroma
- 35 g mindenmentes étcsokoládé (Aldi Choceur)
- 50 g őrölt dió
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit (először külön az egyneműeket) és pihentessük, amíg elkészítjük a tölteléket, amihez csokin és a dión kívül, vízgőz felett olvasszuk fel a hozzávalókat és keverjük össze alaposan. Száraz felületen nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 32x40 cm-es lett) a tésztát és kenjük meg a töltelékkel (kicsit nehézkes, de a végeredmény kárpótolni fog), szórjuk meg az apróra tört csokoládéval és az őrölt dióval, majd tekerjük fel a hosszabbik oldala felől. Hosszában vágjuk ketté és a közepétől indulva tekerjük össze a két részt. Tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 31x12 cm-eset használtam) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 55 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.