Csupacsokis muffin

Csupacsokis muffin

Hozzávalók:

Muffin:

Csokikrém:

  • 1 darab banán (160 g héja nélkül)
  • 6 g Eden Premium bio kakaópor
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

Muffin:

A csokoládét vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze az összes hozzávalóval. Öntsük szilikonos muffin formákba (nekem 6 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20-25 perc alatt (sütőfüggő).

Csokikrém:

Késes aprítóval dolgozzuk krémesre a hozzávalókat. Tipp: Ha nem elég szilárd a krém egy csipet Eden Premium útifű maghéj liszttel javíthatunk az állagán (de tényleg csak egy csipet legyen).

 Csupacsokis muffin

Az egész adag muffin átlagos tápértéke csokikrém nélkül:
843 kcal, 35,6 g zsír, 151 g szénhidrát amelyből poliolok 62,9 g, 23,9 g rost, 20,2 g fehérje

 

Az egész adag muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma csokikrém nélkül: 88,1 g

1 darab muffin átlagos tápértéke csokikrém nélkül:
141 kcal, 5,9 g zsír, 25 g szénhidrát amelyből poliolok 10,5 g, 4 g rost, 3,4 g fehérje

 

1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma csokikrém nélkül: 14,7 g

Az egész adag csokikrém átlagos tápértéke:
203 kcal, 3,3 g zsír, 39 g szénhidrát, 7 g rost, 2,8 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a csokoládé és a banán), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Muszaka
Muszaka
Raffaello torta
Raffaello torta