Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Cukkínis zöldborsó és vöröslencse tócsni

Cukkínis zöldborsó és vöröslencse tócsni

Ez nem tartozik a fogyókúrás étkek közé, DE semmiképp sem telhet el nyár nélküle egy jó kis salátával megspékelve, csak mert jól áll neki. Igen, tudom, hogy az eredeti változat krumplival készül, de ez nem eredeti, csak finom és mentes. Most zöldborsó és vöröslencse lisztekkel készítettem el és nagyon hozta az érzést és az ízvilágot. A tojást arany lenmagliszttel helyettesítettem, most is mint mindig kiválóan helytállt. Mindkét hüvelyes liszttel elkészítettem, csak rajtatok múlik melyikkel próbáljátok ki. A vöröslencsénél kicsit lágyabb tésztát kaptam, mint a zöldborsónál, de mindkettő tökéletes lett és jól lehetett velük dolgozni. Hogy melyik a finomabb? Nem tudok rá válaszolni, nekem mindkettő.

Ti melyik néven ismeritek, tócsni, lapcsánka? A salátát csak úgy összedobáltam a hűtő rég elfelejtett zugaiból szemezgetve, de azért legrammoztam, ha utánam szeretnétek csinálni számolás nélkül.

Hozzávalók:

A zöldborsós tócsnihoz (4 darab):

  • 107 g reszelt cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 41 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,5 g)
  • 40 g Eden Premium zöldborsó liszt
  • 2,5 g Eden Premium arany lenmagliszt
  • Himalája só, őrölt feketebors, chili, zöldfűszerek ízlés szerint
  • friss petrezselyem levél
  • pár csepp citromlé
  • kókuszolaj a sütéshez

A vöröslencsés tócsnihoz (4 darab):

  • 107 g reszelt cukkíni
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 41 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,5 g)
  • 40 g Eden Premium vöröslencse liszt
  • 2,5 g Eden Premium arany lenmagliszt
  • Himalája só, őrölt feketebors, chili, zöldfűszerek ízlés szerint
  • friss petrezselyem levél
  • pár csepp citromlé
  • kókuszolaj a sütéshez

A salátához (4 adag):

  • 100 g főtt Eden Premium feketebab (szárazon 50 g)
  • retek (95 g)
  • uborka (200 g)
  • paradicsom (150 g)
  • kápia paprika (73 g)
  • répa (120 g)
  • tévépaprika (40 g)
  • lilahagyma (70 g)
  • hegyes erős paprika (12 g)
  • újhagyma (60 g)
  • 1 evőkanál tökmagolaj (8 g)
  • pár csepp citromlé
  • bébispenót (3 g)
  • jégsaláta (10 g)

Elkészítés:

A cukkínit reszeljük(nagylyukún)és sózzuk le. Vágjuk apróra a hagymát, préseljük le a fokhagymát éskeverjükőketa cukkínihez. Hagyjuk állni 30 percig. A levét ne öntsük ki, kelleni fog. Keverjük hozzá atöbbi hozzávalót és hagyjuk állni 10 percig.Ha igényli keverhetünk hozzá a cukkíni levéből.Formázzunk belőle nedves kézzel 4 darab lepényt és süssük ki vékony olajon közepes fokozaton.A salátához szeleteljük fel ízlés szerint a zöldségeket, keverjük össze és öntsük nyakon tökmagolajjalés citromlével. Fogyasszuk frissen, azonnal (mert a citromlé összefonnyasztja a salátákat).

Cukkíni tócsni

Cukkínis tócsni táblázat

1 darab cukkínis zöldborsós tócsni átlagos tápértéke olajban sütés nélkül: 48 kcal, 0,3 g zsír, 7,5 g szénhidrát, 2,6 g rost, 2,6 g fehérje
1 darab cukkínis vöröslencsés tócsni átlagos tápértéke olajban sütés nélkül: 48 kcal, 0,2 g zsír, 8,7 g szénhidrát, 2 g rost, 3,4 g fehérje
1 adag saláta átlagos tápértéke: 99 kcal, 2,7 g zsír, 13,9 g szénhidrát, 4 g rost, 4,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk