Cukkínis zöldborsó és vöröslencse tócsni

Ez nem tartozik a fogyókúrás étkek közé, DE semmiképp sem telhet el nyár nélküle egy jó kis salátával megspékelve, csak mert jól áll neki. Igen, tudom, hogy az eredeti változat krumplival készül, de ez nem eredeti, csak finom és mentes. Most zöldborsó és vöröslencse lisztekkel készítettem el és nagyon hozta az érzést és az ízvilágot. A tojást arany lenmagliszttel helyettesítettem, most is mint mindig kiválóan helytállt. Mindkét hüvelyes liszttel elkészítettem, csak rajtatok múlik melyikkel próbáljátok ki. A vöröslencsénél kicsit lágyabb tésztát kaptam, mint a zöldborsónál, de mindkettő tökéletes lett és jól lehetett velük dolgozni. Hogy melyik a finomabb? Nem tudok rá válaszolni, nekem mindkettő.
Ti melyik néven ismeritek, tócsni, lapcsánka? A salátát csak úgy összedobáltam a hűtő rég elfelejtett zugaiból szemezgetve, de azért legrammoztam, ha utánam szeretnétek csinálni számolás nélkül.
Hozzávalók:
A zöldborsós tócsnihoz (4 darab):
- 107 g reszelt cukkíni
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 41 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,5 g)
- 40 g Eden Premium zöldborsó liszt
- 2,5 g Eden Premium arany lenmagliszt
- Eden Premium Himalája só, őrölt feketebors, chili, zöldfűszerek ízlés szerint
- friss petrezselyem levél
- pár csepp citromlé
- Eden Premium kókuszolaj a sütéshez
A vöröslencsés tócsnihoz (4 darab):
- 107 g reszelt cukkíni
- fél fej vöröshagyma (tisztítva 41 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,5 g)
- 40 g Eden Premium vöröslencse liszt
- 2,5 g Eden Premium arany lenmagliszt
- Eden Premium Himalája só, őrölt feketebors, chili, zöldfűszerek ízlés szerint
- friss petrezselyem levél
- pár csepp citromlé
- Eden Premium kókuszolaj a sütéshez
A salátához (4 adag):
- 100 g főtt Eden Premium feketebab (szárazon 50 g)
- retek (95 g)
- uborka (200 g)
- paradicsom (150 g)
- kápia paprika (73 g)
- répa (120 g)
- tévépaprika (40 g)
- lilahagyma (70 g)
- hegyes erős paprika (12 g)
- újhagyma (60 g)
- 1 evőkanál Eden Premium hidegen sajtolt tökmagolaj (8 g)
- pár csepp citromlé
- bébispenót (3 g)
- jégsaláta (10 g)
Elkészítés:
A cukkínit reszeljük (nagylyukún) és sózzuk le. Vágjuk apróra a hagymát, préseljük le a fokhagymát és keverjük őket a cukkínihez. Hagyjuk állni 30 percig. A levét ne öntsük ki, kelleni fog. Keverjük hozzá a a többi hozzávalót és hagyjuk állni 10 percig. Formázzunk belőle nedves kézzel 4 darab lepényt és süssük ki vékony olajon közepes fokozaton.
A salátához szeleteljük fel ízlés szerint a zöldségeket, keverjük össze és öntsük nyakon tökmagolajjal és citromlével. Fogyasszuk frissen, azonnal (mert a citromlé összefonnyasztja a salátákat).
Megjegyzés írása