Dán briós

Dán briós

Hozzávalók:

  • 32,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt
  • 4 g sütőpor
  • 2,5 dkg édesítő (1:4)
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek citromlé
    Töltelék:
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 3 dkg édesítő (1:4)
  • kb.0,4 dl rizstejszín (ne legyen folyós a töltelék)
  • + rizstejszín a kenéshez

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk a tésztát.

A tészta darabok közepére az előzőleg kikevert dió-kakaópor-édesítő-rizstejszín keveréket betöltjük.

Gombócokat formázunk belőlük.

Majd mindegyiket téglalap alakba kinyújtjuk. A közepükbe 4-5 vágást ejtünk. Majd megcsavarjuk. Végül a csavart rudat kör alakba összerakjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

 

Dánbriós


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind