Diós pite

Diós pite

Annyira szeretem ezt a kerámia piteformát, hogy állandóan azon gondolkozok, hogy mit is süthetnék benne. Mivel volt egy kis dió a kamrában, nem volt kérdés, hogy diós pite kerül most bele. Volt egy kis csavar a történetben, mert túl kevés lett a töltelék, vagy túl nagy a forma, de valahogy mindig megoldom az ilyen helyzeteket. Most egy kis kókusztejszínből rögtönzött krémmel töltöttem ki a számomra igencsak zavaró tátongó űrt. Mindig azok az ételek sikerülnek a legjobban (legalább is nekem) melyeknek valamennyi köze van a véletlenhez. Meg kell, hogy mondjam, most sem csalódtam a Bake-Free lisztkeverékében. Ez a desszert is „újrasütős” lett. Magamban Diós Véletlenkének kereszteltem.

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához:

  • 150 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 54 g Eden Premium eritrit
  • 100 g víz
  • 1 g Eden Premium kókuszolaj a tál kikenéséhez

A töltelékhez:

  • 300 g darált dió
  • 180 g víz
  • 130 g Eden Premium eritrit
  • 1 evőkanál Eden Premium útifű maghéj (5 g)
  • 1-1 teáskanál rum és vanília aroma

A kókusztejszín krémhez:

  • 200 ml kókusztejszín
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 30 g Eden Premium eritrit
  • 300 g víz
  • 1 evőkanál Eden Premium kojac liszt (8 g)

Elkészítés:

Kenjük ki kókuszolajjal a formát (28 cm átmérőjű) és keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd egyengessük bele és villával szurkáljuk meg. Keverjük össze tölteléket is és öntsük a tésztára. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig. Amíg hűl, főzzük meg a krémet. Keverjük össze a konjac lisztet az eritrittel. A folyékony összetevőket is keverjük össze, majd szedjünk ki belőle kb. 2dl-t. Ehhez keverjük gyors mozdulatokkal a konjac-os eritritet, majd öntsük a többi folyadékhoz és folyamatos kevergetés kellett kezdjük el melegíteni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Öntsük a kihűlt pitére és tegyük hűvös helyre. A legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Diós pite

1 szelet, a recept alapján elkészített dióspite átlagos tápértéke:
247 kcal, 18 g zsír, 29 g szénhidrát amelyből poliolok 17,8 g, 3,8 g rost, 6,3 g fehérje

1 szelet, a recept alapján elkészített dióspite átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 11,2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind