Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Diótorta

Diótorta

Gyerekkorom óta szimpatikus ez a tortaforma. Kezdő háziasszonyként is sűrűn elterveztem, hogy én is készítek és ez ennyiben is maradt már közel 15-20 éve. A döntést már meghoztam, de hogy ennyi ideig kellet érni hagyni…nem is értem. No, de sebaj, ami késik, az nem múlik. Már csak azt bánom, hogy túl sokáig halogattam, ugyanis alig bírtam abbahagyni a FALÁST, annyira finom lett. Vigyázat, elég tömény sütemény, faljátok óvatosan! Minden lelki erőtökre szükségetek lesz, hogy megálljatok egy adagnál, cserébe viszont jó ideig nem lesztek éhesek.

Hozzávalók:

A piskótához:

A krémhez:

  • 200 g köles
  • 200 g kókuszkrém (Aldi, Asia)
  • 500 g víz
  • 35 g Eden Premium eritvia MAX
  • fél citrom leve
  • 100 g őrölt dió
  • 3 teáskanál rumaroma

A tetejére:

  • 20 g darált dió

    Elkészítés:

    A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük szilikonos sütőpapírral kibélelt formába (én 24x24 cm-eset használtam), majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. Amikor kihűlt a piskóta vágjuk ketté, majd szeljük 4 lappá őket. Vágjuk le lehajszál vékonyan a széleit és a felületeit, hogy majd szép, egyenlő lapok legyenek és jól összetapadjanak a krémmel. A nyesedéket aprítsuk morzsásra. A krémhez a kölest aprítsuk durvára, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre (legalább egyet kettőt rottyanjon). Fedjük le további 10 percre és keverjük hozzá a morzsásra aprított nyesedéket. Nagyon masszív krém lesz, ne ijedjetek meg. Rétegezzük a lapokat a kihűlt krémmel és a maradékkal kenjük körbe a tetejét és az oldalait is. Nedves kanállal simítsuk egyenletesre, majd a tetejét szórjuk meg dióval és vágjuk 10 darab egyforma szeletre.

    Diótorta

    Diótorta

    Diótorta

    1 szelet diótorta átlagos tápértéke:
    313 kcal, 15,5 g zsír, 38,2 g szénhidrát amelyből poliolok 4,7 g, 4 g rost, 8 g fehérje
    1 szelet diótorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
    33,5 g

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Jó étvágyat kívánok!

    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk