Édes-savanyú pirított tészta

Édes-savanyú pirított tészta

Annyira piszkálta a fantáziámat ez az étel, hogy kénytelen voltam elkészíteni. Igen, tudom, hogy szójaszósz kell bele, legalább is az eredeti recept szerint, de mondjuk én majdnem mindent helyettesítek. Kevés az olyan receptem, amiben megtalálható az eredeti hozzávaló. Végre rátaláltam a szójaszósz megfelelő alternatívájára, amit azóta majd’ mindenbe beleteszek, mert annyira ízlik.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 95 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • 1 darab kisebb sárgarépa (tisztítva 70 g)
  • 60 g bambuszrügy (üveges)
  • fehér káposzta csíkokra vágva (70 g)
  • 2 evőkanál kókusz aminó szósz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál Eden Premium eritrit (5 g)
  • fél csomag Eden Premium köles szélesmetélt tészta
  • Eden Premium Himalája só ízlés szerint

Elkészítés:

Pirítsuk meg olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Öntsük fel balzsamecettel, majd tegyük hozzá a reszelt répát és pirítsuk együtt tovább. Amint roppanósra puhult keverjük hozzá a káposztát és a bambuszrügyet is. Öntsük fel kókusz amió szósszal. Keverjük hozzá az eritritet is. Tálaljuk a kifőtt tésztával.

Édes-savanyú pirított tészta

1 adag édes-savanyú tészta átlagos tápértéke:

289 kcal, 5,7 g zsír, 51 g szénhidrát amelyből poliolok 2,5 g, 6,9 g rost, 7,9 g fehérje

1 adag édes-savanyú tészta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 48,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind