Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Egészséges, diétás étkezés a munkahelyen. Létezik?

Egészséges, diétás étkezés a munkahelyen. Létezik?

Össze lehet hozni, hogy az étel mentes és egészséges legyen, mégis könnyű és gyors?

Mindannyian ismerjük a mondást: az vagy, amit megeszel. Más szóval: ha egészséges fitt ételeket fogyasztasz, akkor bizony te magad is az leszel. Ez szuperül hangzik és sokan nagy lendülettel neki is vágnak a „dolognak”. Egy kis smoothie reggelire, vacsorára valami könnyű saláta…Na de mi legyen az ebéddel? Sokan a munkahelyükön esznek, és számos esetben nincs céges büfé vagy menza (vagy ha van is, nem igazán van egészséges, pláne nem gluténmentes, szójamentes, cukormentes, tejmentes ételekből választék). Ilyenkor szokott előkerülni a jó öreg „majd kiugrom a boltba és veszek valami harapnivalót” vagy az „akkor most kihagyom az ebédet” megoldás. Ezek sajnos nem a legjobb forgatókönyvek, hiába kézenfekvőek. Ha például találunk is -teszem azt- valami gluténmentes vagy tejmentes terméket a boltban, az a legtöbb esetben színtiszta gyors felszívódású szénhidrát. Vagy tartósítószeres. Vagy esetleg mind a kettő. Persze, érthető, hogy amikor szinte ki sem látszunk a munkából, akkor az étkezés hirtelen másodlagos, harmadlagos tényezőnek tűnik és sokszor csupán az lesz a szempont, hogy minél gyorsabban minél rövidebb idő alatt letudjuk. Azonban a nem megfelelő minőségű táplálék a teljesítményünkre is kihat.

„Nincs nekem se időm se pénzem egészségesen főzni minden egyes este.”

Sokszor hallottuk már mi is ezt a mondatot, de tényleg így kell lennie? Az egyetlen út a megfelelő táplálkozáshoz azzal jár, hogy minden szabadidőnket a konyhában fakanalat forgatva kell, hogy töltsük? Termékfejlesztőnk, Gyovai Orsi szerint nem feltétlenül. Hoztunk pár kipróbált tippet Orsitól, melyek nagyban megkönnyítették számára a nap közbeni (azaz munkahelyi) megfelelő táplálkozást.

  • Nem kell a hét minden napján, vagy másnapján kenyeret, pékárut sütni. Én szombaton szoktam elkészíteni nagy tételben 1 kiló Bake-Free házikenyér, vagy szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverékből. Összekeverem a hozzávalókat, 2 darab vékony, hosszú bagette-et formázok és megsütőm őket egyszerre egy tepsin, majd kihűlés után szeletelem és adagonként mélyhűtöm, így egy hétig biztosan nem kell sütnöm.
  • Nagyon fontos az előre tervezés, ezt már nagyon megtanultam. Az sajnos nem működik, mint a diétám előtt, hogy bemegyek a boltba, és amit meglátok, megkívánok, azt veszem meg és készítem el. Van, amikor nem kapok ihletet a boltban és ott állok több percig (nekem óráknak tűnnek), töprengve. Már nem vehetek meg mindent, amihez csak kedvem szottyan, mint régen. Előre megtervezem az egész heti menüt és a szerint vásárolok be, hogy biztosan ne érjen váratlan helyzet, meglepetés. Ha kész tervvel megyek, a bevásárlás is sokkal gyorsabb.
  • Amiből csak lehet, dupla adagot készítek és megy a mélyhűtőbe tartaléknak, ugyanis a tervezés ellenére akadhatnak nem várt események, ilyenkor ezek a „dugi kaják” nagyon jól jönnek. Ilyen például a nokedli (a nyers tésztát is lehet fagyasztani és kifőtten is), gombapaprikás, csicseriborsó pörkölt, zöldségraguk, lecsó, krémlevesek, kölestúró (sós és édes), lángostészta
  • A hüvelyesekkel, bátran mondhatom, hogy sok a macera egy hétköznapon, így én hétvégén szoktam őket megfőzni nagy tételben és adagonként szintén fagyasztom. Higgyétek el, kincset ér.
  • Én 2 napra szoktam főzni, így egy héten elég csak háromszor nekiveselkednem. Hétvégén több egy picit a teendő, de ez a hétköznapokat egyszerűsíti le. Ha van egy jól felépített főzési stratégia, gyorsan megvan minden, utána jöhet a jól megérdemelt pihenés.
  • Ugye Te is kevés nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz nap közben? Én is így voltam vele, amíg rá nem szoktam arra, hogy vagy előző este, vagy aznap reggel előkészítem őket egy hordozható tálban felszeletelve, hogy fogyasztáskor csak bele kelljen nyúlnom. Máskülönben és sem eszek, de ez nekem nagyon bevált. Mint a gyerekek, de hát valahol még mindannyian gyerekek vagyunk és valljuk be milyen jól esik egy kis gondoskodás a felszeletelt gyümölcsök, zöldségek által, ugye?

 

Narancs és gyömbér

 

Reméljük, írásunkkal segíteni tudtunk és ezt elolvasva új lendülettel tudsz belevágni a főzőcskézésbe. A mentes és diétás étkezés az út elején még bonyolultnak és nagyon időigényesnek tűnik, azonban ha egy kis energiát szánsz rá a kezdetekben, akkor hamar igazi feketeöves diétázó leszel.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk