Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Epres-rebarbarás túrópite

Epres-rebarbarás túrópite

Mit szólnátok egy különleges pitéhez? Kóstoltátok már a rebarbarátEperrel párosítva igazán zamatos desszerteket lehet varázsolni belőle/vele. Íze savanykás, így nagyszerűen kiegészíti a krémsajttal kevert túrós tölteléket. Mondanám, hogy egymásnak lettek ezek az ízek teremtve, de akkor csak lekorlátoznám őket, viszont tényleg tökéletesek együtt. Kipróbáljátok?
Gyertek és mutatom hogyan készül.

Hozzávalók:

A pitéhez:

 

A töltelékhez:

  • 150 g köles
  • 250 g cukormentes, növényi, mascarpone jellegű krém
  • 450 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 180 g Eden Premium eritrit
  • fél kezeletlen citrom leve és héja
  • 1 evőkanál vanília aroma

 

A zseléhez:

  • 3 szál rebarbara (tisztítva 300 g)
  • 250 g eper
  • pár csepp citromlé
  • 130 g Eden Premium eritrit
  • 5 g Eden Premium agar-agar

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig. Kenjük ki a formánkat (nekem 28 cm átmérőjű) kókuszolajjal és lisztezzük ki. A tésztát nyújtsuk ki a forma méretére és illesszük bele vagy kézzel egyengessük bele. Szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokkos sütőben süssük készre 20 perc alatt.
A krémhez alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd keverjük össze a mandula itallal, az eritrittel, citromlével és héjjal és az aromával. Résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre körülbelül 15 perc alatt, majd fedjük le teljesen, amíg langyosra hűl. Késes aprítóval, vagy botmixerrel dolgozzuk nagyjából krémesre és keverjük hozzá a mascarpone krémet is. Kenjük a kihűlt pitébe.
A zseléhez késes aprítóban dolgozzuk krémesre az epret a megtisztított rebarbarával és citromlével. Az agar-agart keverjük össze az eritrittel, majd adjuk az epres rebarbarához. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Amikor hűlt egy picit, öntsük a túróra és hagyjuk megdermedni. Díszíthetjük eperszeletekkel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

 

Epres-rebarbarás túrópite

 

Epres-rebarbarás túrópite táblázat

1 szelet epres rebarbarás túrópite átlagos tápértéke (díszítés nélkül): 248 kcal, 12 g zsír, 64,5 g szénhidrát amelyből poliolok 34,6 g, 4,2 g rost, 4,4 g fehérje
1 szelet epres rebarbarás túrópite átlagos felszívódó szénhidráttartalma (díszítés nélkül): 29,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.