Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Erzsi kocka

Erzsi kocka

Szerelmünk az Erzsi kockával az általános iskolai „sulibüfében” kezdődött, mely az első pillanattól kezdve örök és sérthetetlen. A diétám óta sajnos távkapcsolatban éltünk, én rengeteget gondoltam rá és az együtt eltöltött szép idők emlékére. Félre is léptem Zserbóval, Zserglivel, jaj és még sorolhatnám, de szerintem Erzsi kocka meg fogja bocsájtani, ha őszintén elmondom Neki mi történt. Egyszerűen elviselhetetlennek éreztem a hiányát és hát pótolnom kellett. Most újra találkoztunk személyesen és örömmel nyugtáztam, hogy az íze nemhogy annyira mámorító, mint régen, hanem finomabb, mint valaha volt.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 150 g növényi margarin
  • 120 g Eden Premium eritvia
  • 100 g cukormentes növényi ital (mandula)
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 100 g darált dió
  • 50 g baracklekvár (2 evőkanál)
  • 15 g Eden Premium bio kakaópor

A mázhoz:

  • 50 g vegán cukormentes csokoládé
  • 20 g Eden Premium kókuszolaj

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, osszuk pontosan 3 egyforma részre és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk őket a formánk (nekem 24x24 cm-es) méreténél picit nagyobbra, szurkáljuk meg villával és sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített sütőben süssük ki mindhármat (nekem csak egyesével fért be a sütőbe) 180 fokon, alsó-felső sütéssel, darabonként 10 percig (a harmadikat elég csak úgy nagyjából laposra nyújtani, nem kell szépre formázni). Két lapot szabjunk a formánk méretéhez és a morzsalékot daráljuk le a harmadik lappal együtt.

A töltelékhez „habosítsuk” fel a margarint robotgéppel, majd keverjük össze a többi hozzávalóval (a darált dióból picit hagyjunk meg a díszítéshez) és a darált lappal.

Tegyük az egyik lapot a formába, kenjük meg a töltelékkel és illesszük rá a másik lapot is. A mához vízgőz felett olvasszuk fel a hozzávalókat és alaposan keverjük össze, majd csorgassuk a süti tetejére. Szórjuk meg darált dióval. Hagyjuk megszilárdulni és összeállni. Szeljük 16 darab egyforma részre.

Tipp: A diót kihagyhatjátok, vagy cserélhetitek más olajos magra (mandula, mogyoró, ...), csak azért került bele, mert én így szeretem.

 

Erzsi kocka

Erzsi kocka táblázat

 

1 szelet Erzsi kocka átlagos tápértéke:
213 kcal, 14,3 g zsír, 27,9 g szénhidrát melyből poliolok 14 g 4,5 g rost, 4,2 g fehérje
1 szelet Erzsi kocka átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
13,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind