Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fahéjas csiga karamellával csorgatva

Fahéjas csiga karamellával csorgatva

Annyira jó replika karamellát készítettem, hogy őrületes. Ámbár, ha jól belegondolok az egész süti egy hatalmas replika, de azok közül is a nyerők közé tartozik. Viszont most a karamell az, amiről bővebben is szót ejtenék, mert ugye az eredeti változata sehogy sem fér bele egy cukor-, és tejtermékmentes diétába, éppen ezért alkottam neki új alapokat. Persze nem lett ugyanolyan, csak nyomokban hasonló, de én teljesen meg voltam vele elégedve, le is stipitopiztam gyorsan egyből két csiguszt is.
Elég sanszos, hogy ez egy olyan édesség, ami nem éppen a testsúlycsökkentést fogja elősegíteni, hiszen telepakoltam mogyoróval (kalóriával), de pont ettől olyan csábos a kicsike.
Tipp: érdemes jó minőségű fahéjat használni, hogy kiérződjön kellően az íze és véletlen se sajnáljátok belőle.

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 5 g Eden Premium eritvia MAX
  • fahéj ízlés szerint (ne sajnáljuk)
  • 50 g sós, pörkölt földimogyoró

A karamellához:

  • 23 g natúr (édesítetlen, sótlan, kakaó nélküli) mogyorókrém, tehát krémesre darált mogyoró
  • 4 g kókuszolaj folyékony állapotban
  • 1 g Eden Premium eritvia MAX
  • 1 csepp karamell aroma (vigyázz, ne többet, mert alkohol ízű lesz)

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához forró víz alatt öblítsük át a sósmogyorót és daráljuk finomra, majd keverjük össze a tészta hozzávalóival (először a szárazakat). Pihentessük amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez szintén öblítsük át forró vízzel a sósmogyorót, majd daráljuk durvára és keverjük össze a többi hozzávalóval. A tésztát száraz felületen (tehát nem kell alálisztezni, sem olajozni) nyújtsuk vékony téglalapra (nekem 30x27 cm lett) és lenjük meg a töltelékkel. Tekerjük fel, majd vágjuk 10 darab egyforma darabra. Tegyük vékonyan olajozott tortaformába (nekem 20 cm átmérőjű, lecsatolható oldalú) és lapítgassuk le őket. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. A karamellához egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat és csorgassuk a csiguszokra.

1 darab fahéjas csiga karamellával csorgatva átlagos tápértéke:
128 kcal, 5,4 g zsír, 15,8 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 2,1 g rost, 3,7 g fehérje

1 darab fahéjas csiga karamellával csorgatva átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
14,8 g

Fahéjas csiga karamellával csorgatva
Fahéjas csiga karamellával csorgatva
Fahéjas csiga karamellával csorgatva táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vendégváró vegán és gluténmentes sütemény 🥰 #edenpremium #vegan #veganrecipes #datefruit #cinnamonrolls #glutenfree ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk