Fánk

Hozzávalók 5 darab fánkhoz:
-
60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
-
11 g Eden Premium eritrit
-
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánkformára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fánk átlagos tápértéke üresen, feltét nélkül:
323 kcal, 18 g zsír, 42,3 g szénhidrát amelyből poliolok 9,2 g, 5,2 g rost, 4,4 g fehérje
100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített fánk átlagos felszívódó szénhidráttartlama üresen, feltét nélkül:
33,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása