Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Figyelj az egészségedre nyáron is!

Figyelj az egészségedre nyáron is!

Mielőtt rögtön a patikába szaladnál, nézz szét magad körül és informálódj, biztosan találsz néhány természetes megoldást a kezelésre.

Főleg az őszi és téli időszak az, amikor az immunerősítésről hallunk nap, mint nap. Már megtanultuk, hogy ilyenkor valóban érdemes tenni az egészségünkért, hiszen ebben az időszakban nagyobb az esélye egy esetleges megbetegedésnek. Ezek a tények szinte már a könyökünkön jönnek ki. Azonban ne feledkezzünk meg magunkról nyáron sem, hiszen vannak kifejezetten nyári betegségek, nehézségek, amiket egy kis odafigyeléssel elkerülhetünk. Ahogy jön a melegebb időjárás és megsokszorozódik a napsütéses órák száma, úgy sokan szinte automatikusan megfeledkeznek a tudatos egészségmegőrzésről. Mert „majd a napfény megoldja”. Pedig ilyenkor is fokozott figyelemmel kell legyünk. Gondolj csak bele: egy évből 3 teljes hónapot kihagysz az egészségedre való odafigyelésből. Soknak hangzik, igaz?

Felfázás

Sajnos gyakori betegségnek számít a nyári időszakban, ami gyakran szörnyen kellemetlen tünetekkel jár.

Így előzd meg: A folyadékbevitel fontossága mellett érdemes figyelni szervezetünk vitamin-ellátottságára is. Ennek egyik legjobb módja az aszkorbinsav, hiszen így vízbe keverve tudjuk biztosítani az egész napos vitaminbevitelt. Ha strandolsz, és hajlamos vagy felfázni, akkor a vizes fürdőruhát mielőbb vedd le magadról.

Ha már megtörtént a baj: Akkor is vannak módok a könnyebb átvészelésre, ha véletlenül mégis sikerült egy kellemetlen felfázásba beleszaladni. Ilyen például a sófürdő. A magas sótartalmú vizek kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhetnek. Nemcsak húgyúti fertőzések, de asztma, nőgyógyászati, reumatikus, neurológiai problémák ellen is hatásosnak bizonyulhatnak. Otthon töltsd meg a fürdőkádat félig körülbelül 33-35 fokos vízzel, valamint 1-1,5 kg tiszta sóval. Miután teljesen feloldódott, ülj benne 20 percet, majd hagyd a bőrödön megszáradni a sós vizet. Ezután a szokásos módon letusolhatsz.

Figyelj az egészségedre nyáron is!

Napfény

A napfény nemcsak a D-vitamin ellátásunkhoz járul hozzá, de úgy általában a kedvünk is jobb napsütésben. Azonban vigyáznunk is kell, hiszen a túlzott napozás ártalmas is lehet bőrünknek a nap erőteljes UV-sugarai miatt. Használj mindig megfelelő fényvédő krémet, hogy megelőzd a leégést. Ha sok időt töltesz a napon, a bőröd veszíthet nedvességtartalmából, ezért mindig igyál megfelelő mennyiségű vizet és hidratáld a bőröd. 

Figyelj az egészségedre nyáron is!

Energia természetesen!

Sokszor esünk abba a hibába, hogy energiaszintünket nem a megfelelő módon szeretnénk növelni. A túl sok koffein fogyasztása negatív hatással van immunrendszerünkre. Azonban a vitalitás más természetes forrásokból is kinyerhető. A superfood-ok olyan növényi alapú magas minőségű élelmiszerek, amelyek kiemelkedő értékekkel bírnak vitamin -ásványi anyag -és antioxidáns tartalmuknak köszönhetően, ráadásul biztosítják a napi energiaforrást.

Felmerült egy kezelendő probléma?

Mielőtt rögtön a patikába szaladnál, nézz szét magad körül és informálódj, biztosan találsz néhány természetes megoldást a kezelésre. Látogass el webáruházunkba, ahol találhatsz számodra is tökéletes naturális alternatívákat.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk