Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Flódni

Flódni

Picit szégyenlem bevallani, hogy igaz halottam már erről a süteményről, de közelebbről nem ismertem. Mi sosem csináltunk és soha nem is kóstoltam még az eredeti változatát sem. Talán nem a Dél-Alföldről származik. Azt tudtam, hogy amolyan tipikus húsvéti-karácsonyi finomság, de ennyi. Ti kértétek a receptet, így hát megalkottam és most én tartozok Nektek köszönettel, mert imádom minden egyes összetevőjét. Hát még az ízét!

Hozzávalók:

A tésztához:

Az almás töltelékhez:

  • 4 darab alma (tisztítva 595 g)
  • 1 citrom leve
  • fahéj ízlés szerint
  • 70 g Eden Premium eritrit
  • 2 evőkanál (24 g) Bake-Free linzer lisztkeverék

A mákos töltelékhez:

  • 100 g darált mák
  • 55 g Eden Premium eritrit
  • 50 g víz

A diós töltelékhez:

  • 100 g darált dió
  • 55 g Eden Premium eritrit
  • 30 g víz

Egyéb hozzávaló:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeket.

Töltekékek:

Az almákat reszeljük le, csorgassuk meg a citrom levével és hagyjuk állni, amíg kiereszti a levét, majd szűrjük le és pároljuk meg. Keverjük és melegítsük össze a többi hozzávalóval. A mákos és a diós tölteléket is keverjük ki a hozzávalóikkal.

A tésztát osszuk 4 egyforma részre. A formát (24x24 cm) béleljük ki szilikonos sütőpapírral. Nyújtsuk a forma méretére a tésztákat. Rétegezzük őket a töltelékekkel és a lekvárral: tészta, 1 evőkanál lekvár, diós töltelék, tészta, 1 evőkanál lekvár, mákos töltelék, tészta, 1 evőkanál lekvár, alma töltelék, tészta, 1 evőkanál lekvár. A tetejét szurkáljuk meg villával és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt. Kihűlve vágjuk 21 darab egyforma szeletre. Ízlés szerint megszórhatjuk porrá őrölt eritrittel.

Flódni

1 szelet flódni átlagos tápértéke:

157 kcal, 5,2 g zsír, 29,2 g szénhidrát amelyből poliolok 12,6 g, 3,1 g rost, 3,2 g fehérje

1 szelet flódni átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

16,6 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a mák, a dió, az alma és a szilvalekvár), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind