Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Focaccia

Focaccia

Nehogy már lemaradjak a csodásan díszített focaccia recepttel. Tele van a net vele, muszáj voltam én is készíteni. Az enyém kissé visszafogottra sikerült, de akinek kedve és ideje engedni nyugodtan kreatívkodjon! ;) Pontosan azért is szeretem ezt az ételt, mert csak a fantáziánk és a csillagos ég szabhat határt a kinézetét illetően. Ráadásul maradékmentő ötletnek is kiváló. Most sütőporral készítettem, hogy gyors legyek, de élesztővel is működik a lisztkeverék alapreceptjét követve.

Hozzávalók:

A tésztához:

A díszítéshez:

  • olívabogyó
  • petrezselyem
  • kaliforniai paprika
  • lilahagyma

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit (ne sajnáljuk a fűszereket), majd nyújtsuk ki (nekem 24x24 cm lett). Kenjük meg vékonyan olívaolajjal, szurkáljuk meg villával és tegyük egy vékony falú formába. Díszítsük fel zöldségekkel ízlés szerint. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt vágjuk 4 darab egyforma szeletre.

 

Focaccia

 

Focaccia táblázat

1 szelet focaccia átlagos tápértéke üresen (tehát zöldségek nélkül): 233 kcal, 5,2 g zsír, 30,7 g szénhidrát, 15,4 g rost, 8,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk