Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Fügés tallér

Fügés tallér

Annyira adta magát, hogy tallért készítek ezekből a csodálatos, ígéretek földjének gyümölcseiből, hogy teljesen átlényegültem az evidencia fogalmát. Nyilvánvalóan csakis azután, hogy befaltam egy jó adagot nyersen mielőtt nekiálltam volna, csak hogy biztosan tudjanak hasznosulni a vitaminok is. Fontos infó, hogy a sárga füge nem annyira édes, mint a lila, ráadásul az első érésből származó füge is kevésbé édes, mint az augusztusi, akár sárga, akár lila változatról beszélünk. Szóval én most 1. érésű sárga fügével dolgoztam és pont tökéletes lett a tallérom vele. Ha késői érésűvel készítenétek el számítsatok rá, hogy édesebb lesz, mondjuk én még azt is simán elbírom, fene az édesszájúságomat.
Jó, ha tudjátok, hogy a tallérok nem lesznek ropogósak, mint a keksz, de szuper kis állaguk lesz, nálunk nagy sikert aratott. A tény pedig, hogy a recept semmiféle édesítőt nem tartalmaz, csak emel a fényén.

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg a fügéket, vagy kaparjuk ki a belsejüket, villával törjük össze, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 10 darab egyforma gombócot, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire lapítsuk le őket tallér alakúra. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.

1 darab fügés tallér átlagos tápértéke:
116 kcal, 5,7 g zsír, 13,3 g szénhidrát, 2,6 g rost, 2,6 g fehérje

Fügés tallér
Fügés tallér 
Fügés tallér táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gluténmentes fügés tallérok 🍪 #edenpremium #plantpased #glutenfree #figcookie ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk