Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gluténmentes, vegán szendvicsvariációk

Gluténmentes, vegán szendvicsvariációk

A második leggyakoribb kérdés növényevő pályafutásom alatt, az, hogy - akkor én csak zöldségeket eszem-e?- utána pedig, hogy oké, de akkor mit rakok a szendvicsre? Bevallom őszintén nekem is nagy fejtörést okozott a diétám elején, de gyorsan belelendültem, mert rájöttem, hogy rengeteg lehetőségem van növényevőként, sok-sok új alapanyaggal ismerkedtem meg és hát tényleg kifogyhatatlan lehetőségeket rejt magában. Szóval, arra gondoltam, hogy megmutatok párat a szendvicseimből Nektek, hátha ti is ötletet tudtok belőle meríteni. Én gyakran fogyasztok ilyen finomságokat ebédre is, főleg, amikor rohanós napjaimat élem, majd a vacsoránál kompenzálásra kerül a főtt étel. Ami a legjobb ezekben a szendvicsekben az az, hogy többféle lisztkeverékkel is elkészíthetem kedvem szerint. Például házi kenyérrel, szénhidrátcsökkentett zsemlével, vagy kelt kenyérrel.

 

Sajtkrémes szendvics

Hozzávalók:

  • 50 g Eden Premium hántolt köles
  • 150 g víz
  • 4 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só, fehérbors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 10 g nagyon sűrű kókusztej (konzerves Aldis)
  • 1 mokkáskanál (2,5 g) cukormentes dijoni mustár (Aldis, üveges)

 

Elkészítés:

A kölest öblítsük át alaposan forró folyóvíz alatt. Tegyük fel főni a sörélesztő pehely kivételével az összes hozzávalóval. Résnyire nyitott fedő alatt alacsony fokozaton főzzük körülbelül 5-10 percig, majd keverjük hozzá a sörélesztő pelyhet és fedjük le teljesen, amíg kihűl. Turmixoljuk krémesre, tegyük habkinyomóba és díszítsük vele a kenyeret, vagy zsemlét, vagy kiflit.

 

Sajtkrémes szendvics

 

Grillszendvics

Hozzávalók:

  • 20 g paradicsom
  • 30 g jégsaláta
  • 15 g olívabogyó
  • 4 g kókuszolaj
  • 10 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 30 g meleg víz
  • 10 g cukormentes mandulajoghurt (Aldi Natur Aktív)
  • 25 g növényi sajt
  • Himalája só, feketebors, zöldfűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

A granulátumot keverjük össze a sóval, feketeborssal és a fűszerekkel, majd öntsük fel a meleg vízzel és lefedve hagyjuk állni 10 percig, ezután keverjük össze a joghurttal. A grillsütőt olajozzuk be, majd süssünk meg benne két szelet kenyeret. Sorakoztassuk az egyikre a zöldségeket, kanalazzuk rá a joghurtos granulátumot, szórjuk meg a sajttal és tegyük rá a másik kenyeret is.

 

Grillszendvics

 

„Nemcsirkesalátás” szendvics

Hozzávalók:

  • 20 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 60 g forró víz
  • 2 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • 30 g lilahagyma (tisztítva mérve)
  • 50 g jégsaláta
  • 80 g cukormentes mandulajoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • Himalája só, tört színes bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Keverjük össze a borsófehérjét a sóval, a sómentes ételízesítővel és a forró vízzel. Fedjük le 10 percre, majd keverjük össze a szeletelt lilahagymával, az apró kockákra vágott jégsalátával és a többi hozzávalóval. Tálaljuk kenyérszeleteken.

 

Nemcsirkés szendvics

 

Articsókás humuszos szendvics

Hozzávalók:

  • 50 g Eden Premium csicseriborsó nyersen mérve
  • 60 g olajban eltett articsóka (Aldi)
  • 8 g az articsóka olajából (1 evőkanál)
  •  Himalája só, fokhagyma granulátum, római kömény ízlés szerint
  • 30 g cukormentes mandulaital (Joya)
  • pár csepp citromlé
  • kaliforniai paprika
  • szezámmag

Elkészítés:

Főzzük meg a csicseriborsót, majd turmixoljuk krémesre a hozzávalókkal. Tálaljuk kenyérszeleteken kaliforniai paprikával, szezámmaggal.

 

Articsókás szendvics

 

Görögös tzatzikis szendvics

Hozzávalók:

  • 120 g uborka
  • 80 g cukormentes mandulajoghurt
  • Himalája só, feketebors, fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

Reszeljük le az uborkát és keverjük össze a többi hozzávalóval. Kenjük kenyérre és díszítsük uborkával.

 

görög tzaziki szendvics

 

Kakukkfüves gombás szendvics

Hozzávalók:

  • 158 g csiperkegomba (10 kisebb darab)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 10 g cukormentes mandulajoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • Himalája só, feketebors, fokhagyma granulátum, kakukkfű
  • kelkáposzta

Elkészítés:

Pirítsuk meg enyhén olajozott forró serpenyőben az apróra szeletelt gombát. Amikor elkészült fűszerezzük ízlés szerint. A kenyérszeletekre csorgassunk mandulajoghurtot, díszítsük kelkáposzta levelekkel és sorakoztassuk rá a sült gombákat.

 

kakukkfüves gombás szendvics

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk