Gofri

Mert gofrit enni jó, szívalakú gofrit enni még jobb, szeretni és szeretve lenni még annál is sokkal jobb. Pont ezért készítettem ezt a receptet nektek Valentin nap alkalmából (az új receptúrás, zabliszt alapú palacsinta lisztkeverékből), de az év többi napján is ugyan ilyen finom lesz, viszont most különösen. Főleg, ha megcsorgatjátok egy kis mézédes (na jó, eritvia MAX-os) pirosbogyós lekvárral. Egy kis pezsgővel kiegészítve maga a megtestesült romantika.
Erre számítsatok:
Ez egy glutén-, tej-, és tojásmentes gofri, nem olyan lesz, mint az eredeti búzalisztes, tejes-tojásos. Frissen sülve egy vékony, mennyeien ropogós, omlós, habkönnyű, crunchy finomság, szellős belsővel (nekem így nagyon bejött).
Ha áll egy picit megpuhul és palacsintaszerű állaga lesz (tehát meghajlik), így is nagyon finom, rendesen eteti magát.
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 100 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só (0,5 g, opcionális)
- 3 g Eden Premium eritvia MAX
- 280 g hideg (14-15 °C), cukormentes mandula ital (Joya)
- 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g) a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztkeveréket a fekete sóval és az eritvia MAX-szal, majd egy magasfalú edényben adjuk hozzá a hideg mandula italt és botmixerrel dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük 10 percig. Vékonyan olajozott, forró gofrisütőben darabonkén 3-4 perc alatt süssük készre, ha még ropogósabbra szeretnétek, süthetitek akár tovább is. Ízlés szerint megcsorgathatjuk cukormentes lekvárral, meghinthetjük porrá őrölt eritrittel.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása