Gombás nemhúsos burek

Gombás nemhúsos burek

Hogy is kezdjem? Annyi mindent szeretnék „mondani” erről a finomságról. Azon felül, hogy mentes, húst sem tartalmaz és az eredetihez képest sokkal kevesebb, és növényi zsiradék került bele. Ezek voltak a főbb, műszaki paraméterek a burek készítésénél, de lássuk az élvezeteket is. Isteni, mennyei, erősen fűszeres, karakteres, tökéletesen roppanós, gombás ízvilág… soroljam még? Hát pillanatok alatt elfogyott, nem maradt egy morzsa sem. A húsevők is imádták (főleg ők). Kell ennél több?
Csak halkan megsúgom, hogy ebből a tésztából tudtok hasonló finomságokat készíteni, mint például káposztás és túrós rétes.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

 

A töltelékhez:

  • 80 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 240 g meleg/forró víz
  • 10 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • 4 darab csiperkegomba (tisztítva 130 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 88 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 10 g)
  • 2 teáskanál cukormentes dijoni mustár (Aldi Lomee) 20 g
  • Eden Premium Himalája só, feketebors, kakukkfű ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (a kókuszolaj kivételével) és folpackba csomagolva pihentessük fél óráig hűtőben. Nem kell megijedni, elég ragacsos tészta lesz. A töltelékhez keverjük össze a granulátumot a sómentes ételízesítővel, a sóval és a vízzel, majd fedjük le 10 percre. Pirítsuk meg olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Később adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a fűszereket és a mustárt. Pároljuk puhára. Ha szükséges, kaphat egy pici vizet közben, de a végére nem maradjon alatta lé. Amint elkészült keverjük össze a granulátummal. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk nagyon vékony, hosszúkás téglalap alakúra (nekem 90x50 cm-es lett) és a hosszabbik szélére halmozzuk egy vékony csíkban a tölteléket. Kezdjük el feltekerni, közben folyamatosan olajozzuk a külsejét. Amikor kész, tekerjük fel csigavonalban (nem kell hozzá terítő, sem konyharuha) és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük alsó-felső sütéssel 40 percig, majd további 10 percig légkeveréssel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

 

Gombás nemhúsos burek

 

Burek táblázat

 

1 szelet burek átlagos tápértéke: 186 kcal, 8,9 g zsír, 18,7 g szénhidrát, 3,3 g rost, 6,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics