Gyakran használt kiegészítő receptek

Gyakran használt kiegészítő receptek

Gyakran használt kiegészítő receptek

Vegán vaj, zsír

Hozzávalók:

Elkésztés:

Tegyük egy tálba a hozzávalókat és vízgőzben melegítsük addig, amíg fel nem olvad mindegyik összetevő. Botmixerrel elegyítsük, majd tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul. 100 ml vaj lesz belőle.

Az egész adag átlagos tápértéke:
785 kcal, 86 g zsír, 31,3 g szénhidrát, 6,7 g rost, 5,3 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Vegán padlizsán bacon

Hozzávalók:

  • 1 kisebb padlizsán (tisztítva 162 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8g)
  • Eden Premium Himalája só
  • füstölt só
  • csipetnyi füstölt fűszerpaprika

Elkészítés:

Vágjuk félbe a padlizsánt, magozzuk ki és szeleteljük apró kockákra. 1 evőkanál kókuszolajon kezdjük el pirítani. Amint levet engedett fűszerezzük be a füstölt füstölt sóval és a paprikával, majd öntsük fel pici vízzel. Pároljuk tovább, amíg megpuhul.

Az egész adag átlagos tápértéke:
115 kcal, 8,3 g zsír, 7,7 g szénhidrát, 4 g rost, 2,1 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Mandulaföl

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tegyük turmixba a beáztatott (majd tiszta vízzel átöblített) mandulát a többi hozzávalóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Dolgozzuk össze. Ha szükséges hígíthatjuk még pici vízzel, vagy növényi tejjel, esetleg zöldség lével.

Az egész adag átlagos tápértéke:
295 kcal, 26,5 g zsír, 9,5 g szénhidrát, 6 g rost, 10,5 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 450 g szilva (mag nélkül)
  • 250 g víz
  • 50 g Eden Premium eritvia
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 g Eden Premium konjac liszt

Elkészítés:

Keverjük össze az eritritet a konjac liszttel és a fűszerrel. Tegyük hozzá a feldarabolt szilvákat, majd öntsük fel vízzel. Folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre (körülbelül 2-3 perc). Amint langyosra hűlt turmixoljuk, vagy botmioxerrel pépesítsük.

Az egész adag lekvár átlagos tápértéke:
220 kcal, 4 g zsír, 96 g szénhidrát amelyből poliolok 50 g, 15,5 g rost, 3,7 g fehérje

Az egész adag lekvár átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 46 g

 

Gyakran használt kiegészítő receptek 

Nyers mandulatej

Hozzávalók

Elkészítés:

A mandulát érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, de, ha elmarad az sem baj. Tegyük turmixgépbe a mandulát és a konjac lisztet és dolgozzuk krémesre. Ezután 2 dl-enként adagoljuk hozzá a vizet folyamatosan összedolgozva a legnagyobb fokozaton. Amint elkészült sűrű szűrőn keresztül szűrjük le. Nekem nem volt rá szükségem, mert ezzel a módszerrel teljesen pépesítettem a mandulát (gyengébb teljesítményű turmix esetén viszont szükséges lesz a szűrés), így egy igen gazdag italt lett. 1 liter tejet kapunk belőle.

Tipp: Ízlés szerint megbolondíthatjuk fahéjjal, vaníliával, édesíthetjük kedvünkre.

Az egész adag átlagos tápértéke:
592 kcal, 53 g zsír, 19 g szénhidrát, 11 g rost, 21 g fehérje

1 dl (100 ml) átlagos tápértéke:
59 kcal, 5,3 g zsír, 1,9 g szénhidrát, 1,1 g rost, 2,1 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Köleskrém

Hozzávalók:

  • 100 g Eden Premium hántolt köles
  • 200 ml kókuszkrém
  • 1 dl víz
  • 40 g Eden Premium eritvia
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 3 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Öblítsük át a kölest alaposan forró víz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 10-15 perc alatt. Amint langyosra hűlt turmixoljuk egyneművé.

Az egész adag átlagos tápértéke:
835 kcal, 51,7 g zsír, 115,7 g szénhidrát amelyből poliolok 39,9 g, 3,2 g rost, 15,1 g fehérje

Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 75,8 g

Gyakran használt kiegészítő receptek 

Tortakrém

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszkrém
  • 300 g víz
  • 100 g Eden Premium eritvia
  • 150 g Eden Premium barnarizsliszt
  • 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
  • 250 g növényi margarin

Elkészítés:

Keverjük össze a vizet, a kókuszkrémet, az aromákat az eritviát, barna rizslisztet és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon). Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot és keverjük el jól. Érdemes fagyasztóba tenni egy órára.

Az egész adag tortakrém átlagos tápértéke:
2284 kcal, 202 g zsír, 236 g szénhidrát amelyből poliolok 100 g, 1,2 g rost, 19 g fehérje

Az egész adag tortakrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 136 g

Gyakran használt kiegészítő receptek

Karfiolföl

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzzük meg a karfiolt sós vízben és amikor kihűlt turmixoljuk krémesre a többi hozzávalóval.

Az egész adag átlagos tápértéke:
230 kcal, 3,1 g zsír, 20,7 g szénhidrát, 17,4 g rost, 24,6 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Juhtúró

Hozzávalók (körülbelül 1 dl):

Elkészítés:

Alaposan mossuk át a kölest forró víz alatt. Tegyük a kókusztejszínt egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy a köles mennyiségének két és félszerese legyen. Tegyük egy lábasba az összes hozzávalót és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. A káposztalé mennyiségét is lehet változtatni ízlés szerint.

Az egész adag átlagos tápértéke:
398 kcal, 8 g zsír, 22 g szénhidrát, 0,96 g rost, 3,6 g fehérje

 Gyakran használt kiegészítő receptek

Földimogyoró krém

Hozzávalók:

  • 340 g pörkölt sótlan földimogyoró
  • 30 g Eden Premium kókuszolaj
  • 40 g Eden Premium bio kakaópor
  • 100 ml kókuszkrém
  • 4 dl víz
  • 130 g Eden Premium eritvia
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet Eden Premium aszkorbinsav

Elkészítés:

Áztassuk be tiszta vízbe pár órára a mogyorót, majd öblítsük át folyó víz alatt. Tegyük turmixba a többi hozzávalóval és dolgozzuk krémesre. Ebből a mennyiségből körülbelül 1 liternyi mogyorókrém lesz.

Az egész adag átlagos tápértéke:
2827 kcal, 235 g zsír, 189 g szénhidrát amelyből poliolok 129 g, 47 g rost, 105 g fehérje

Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 60 g

Gyakran használt kiegészítő receptek

Édes túró

Hozzávalók:

  • 50 g Eden Premium hántolt köles
  • 50 ml kókuszkrém
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 1 tasak bourbon vanília
  • 1 kezeletlen citrom héja

Elkészítés:

Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Tegyük egy tálba a kókuszkrémet és öntsük fel annyi vízzel, hogy a köles mennyiségének háromszorosa legyen. Keverjük össze az összes hozzávalót és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Ha hígabb „túrót” szeretnénk, vegyük le a fedőt, ha sűrűbbet, akkor fedő alatt hagyjuk állni további 10 percig. Készíthetjük édesebbre is ízlés szerint.

Az egész adag átlagos tápértéke:
664 kcal, 13 g zsír, 76,8 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 1,6 g rost, 6 g fehérje

Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 36,8 g

Gyakran használt kiegészítő receptek

Csodálatos Csicseri Csokikrém 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzzük meg fedél nélkül egy csipet szódabikarbónával az előző éjszaka beáztatott csicseriborsót. Amint kihűlt tegyük turmixgépbe. Keverjük össze a kókusztejszínt, a kakaóport, az eritritet, a vanília aromát, a vizet és melegítsük össze, amíg az eritrit fel nem olvad teljesen. Adjuk hozzá a csicseriborsóhoz, csepegtessünk bele pár csepp citromlevet ízlés szerint és dolgozzuk pépesre. Körülbelül, 4-4,5 dl krém lesz belőle.

Az egész adag csokikrém átlagos tápértéke:
718 kcal, 36 g zsír, 132 g szénhidrát, amelyből poliolok 69,9 g, 20,1 g rost, 22,2 g fehérje

Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 62 g

Gyakran használt kiegészítő receptekBaracklekvár

Hozzávalók:

  • 100 g aszalt sárgabarack
  • 55 g Eden Premium eritrit
  • 90 g víz

Elkészítés:

Daraboljuk fel a barackokat apróra, majd tegyük egy lábasba a többi hozzávalóval és lassú tűzön melegítsük addig, amíg teljesen felolvad az eritrit. Amint kihűlt turmixoljuk egyneművé.

Az egész adag átlagos tápértéke:
274 kcal, 0,51 g zsír, 118 g szénhidrát amelyből poliolok 55 g, 7,4 g rost, 3 g fehérje

Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 63 g

Gyakran használt kiegészítő receptek

Zsemlemorzsa

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel apróra és szabad levegőn hagyjuk megszáradni. Ha nincs időnk kivárni sütőben is száríthatjuk. Nekem 250 g lett szárítva. Késes aprítóval aprítsuk finomra.

100 g zsemlemorzsa átlagos tápértéke:
322 kcal, 2,1 g zsír, 60,5 g szénhidrát, 14,4 g rost, 8 g fehérje

Gyakran használt kiegészítő receptek

Marcipán

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és késes aprítóval dolgozzuk krémesre. Tekerjük folpakba és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.

Az egész adag marcipán átlagos tápértéke:
713 kcal, 64 g zsír, 69,9 g szénhidrát amelyből poliolok 59,9 g, 10,8 g rost, 24,1 g fehérje

Az egész adag marcipán átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 10 g

Gyakran használt kiegészítő receptek

Házi kolbász 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Osszuk 2 darab egyforma részre, majd csomagoljuk sütőpapírba, vagy alufóliába, formázzunk belőle hengert és párolóedényben pároljuk meg 50 perc alatt.

Tipp: Forgassuk meg füstölt paprika, fokhagyma granulátum, bors keverékébe.

1 darab rúd pont 100 g lett és 20 szeletre lehet felvágni 14,5x3,5 cm lett.

1 darab (rúd) kolbász (100 g) átlagos tápértéke:
163 kcal, 0,2 g zsír, 28,3 g szénhidrát, 6,3 g rost, 5,6 g fehérje

1 karika kolbász átlagos tápértéke:
8 kcal, 0,01 g zsír, 1,4 g szénhidrát, 0,3 g rost, 0,28 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind