Gyökérkenyér

Gyökérkenyér

Mona szeret kísérletezni az alapanyagokkal, ezt sokszor említette már nekünk. Az egyik ilyen kísérlet eredménye ez a finom, rusztikus küllemű gyökérkenyér.

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg Bake Free házi kenyérliszt
  • 12,5 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt
  • 5 dkg Bake Free Kelt tésztaliszt
  • 1 ek só (himalája só)
  • 7 dl Bridge kókusztej
  • + olaj a kenéshez
  • + lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk, feltekerjük és csavarunk rajta. Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk lenmaggal.
180 fokos sütőben 60 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg kihűl, és csak utána szeleteljük.
Gyökérkenyér

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind