Gyros pitában

Ezúttal a híres görög konyha legrangosabb finomságát, a gyrost készítettem el „Bake-Free mód”-ra. Nálam ez jelenti a könnyedséget és gyorsaságot egyben. Még a bonyolultabb fogások is új értelmet nyernek ezzel a lisztkeverékkel. Ez egy olyan étel, amit mindenki úgy variálhat, ahogy csak szeretne, ezért a tölteléket csak megemlítés szintjén írom le. A Bake-Free pita adott, én most vegyes salátával, vörösbabbal töltöttem, fűszeres kókusztejszínnel csorgattam és végül vegán növényi sajttal egészítettem ki. Aki szeretné kiegészítésként sült krumplit is készíthet hozzá. Lássuk hát a pofon egyszerű mentes pita receptjét!
Hozzávalók 2db pitához
- 125 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 155 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 3 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 1 kávéskanál Eden Premium eritvia (1,5 g)
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat és osszuk 2 egyforma részre. Száraz felületen nyújtófával formázzunk belőlük 16-17 cm-es körülbelül 1 cm vastagságú köröket. Szurkáljuk meg villával és szilikonos sütőpapíros tepsin pihentessük 10 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső programmal. Süssük készre 20-25 perc alatt.
Megjegyzés írása