Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

Nem mindig tud az ember lánya friss bazsalikomot beszerezni, főleg nem egy pestonyi mennyiséget. Nos, a fenyőmaggal is így állok, amikor szeretnék venni, sosem kapok, de máskor, mintha muszáj volna, tele van vele a bolt. De, hát tudjátok, amit elterveztem azt véghez is viszem. Ezekből kifolyólag sikerült megalkotnom a következő receptet, mely annak ellenére, hogy hamis, egyben lenyűgöző is.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A pestóhoz:

A parmezánhoz:

  • 10 g Eden Premium blansírozott mandula
  • csipet Eden Premium Himalája só
  • 7 g Eden Premium sörélesztő pehely

Egyéb hozzávaló:

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel öblítsük át.

Szósz:

A mandulát áztassuk be egy órára vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a többi hozzávalóval. Dolgozzuk össze.

Parmezán:

A mandulát törjük össze mozsárban apróra, majd egy csipet sóval pirítsuk meg száraz serpenyőben. Tegyük aprítóba a sörélesztő pehellyel és aprítsuk finomra.

Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

1 adag pestos tészta parmezánnal átlagos tápértéke:
534 kcal, 32 g zsír, 45,5 g szénhidrát, 11,5 g rost, 14,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics