Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

Nem mindig tud az ember lánya friss bazsalikomot beszerezni, főleg nem egy pestonyi mennyiséget. Nos, a fenyőmaggal is így állok, amikor szeretnék venni, sosem kapok, de máskor, mintha muszáj volna, tele van vele a bolt. De, hát tudjátok, amit elterveztem azt véghez is viszem. Ezekből kifolyólag sikerült megalkotnom a következő receptet, mely annak ellenére, hogy hamis, egyben lenyűgöző is.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A pestóhoz:

  • 3 csokor friss petrezselyem (240 g)
  • 50 g blansírozott mandula
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,8 g)
  • 6 evőkanál Eden Premium sörélesztő pehely (18 g)
  • 1 dl hidegen sajtolt olíva olaj
  • 1-2 teáskanál Himalája só ízlés szerint

A parmezánhoz:

  • 10 g blansírozott mandula
  • csipet Himalája só
  • 7 g Eden Premium sörélesztő pehely

Egyéb hozzávaló:

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel öblítsük át.

Szósz:

A mandulát áztassuk be egy órára vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a többi hozzávalóval. Dolgozzuk össze.

Parmezán:

A mandulát törjük össze mozsárban apróra, majd egy csipet sóval pirítsuk meg száraz serpenyőben. Tegyük aprítóba a sörélesztő pehellyel és aprítsuk finomra.

Hamis pestos tészta hamis parmezánnal

1 adag pestos tészta parmezánnal átlagos tápértéke:
534 kcal, 32 g zsír, 45,5 g szénhidrát, 11,5 g rost, 14,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk