Hatlapos

Hatlapos

Rudolf enyhén dülledt szemekkel, meredten, kíváncsian kukksizta a sunyi módon elé helyezett hatlapos sütit. Nem tudta mi az, nem ismerte, sőt, soha nem találkozott még ezzel az édességgel. Meglepettségében be is dőlt, hogy jobban szemügyre tudja venni a csodás illatú, meglehetősen csinos, csíkos finomságot. Vagy csak a rumos teától dőlt be? Attól dülled ennyire a szeme? Kicsit kancsal is, nem? De hát olyan cuki, külön jól áll Neki ez a nézés. Szerintem tetszett Neki. A rum is, a süti is.

Hajni, bízom benne, hogy felidézheti a nagymamád által készített finomsághoz fűződő kedves, meghitt, békés emlékeidet. Kérlek, fogadd szeretettel.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 450 g Bake-Free linzer lisztkeverék + 20 g a nyújtáshoz
  • 1 csomag szalakáli (15 g)
  • 150 g Eden Premium eritvia
  • 55 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
  • 315 g víz
  • 25 g frissen facsart citromlé
  • 2-3 evőkanál vanília aroma
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

 

A töltelékhez:

  • 300 g zsíros kókusztej (Aldis konzerves)
  • 450 g víz
  • 150 g Eden Premium eritvia
  • 220 g Eden Premium barna rizsliszt
  • 40 g Eden Premium bio kakaópor
  • 2 evőkanál csokoládé aroma
  • 200 g növényi margarin

A tetejére:

  • Eden Premium porrá őrölt eritrit

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és dolgozzuk össze alaposan. Pihentessük 10 percig, majd osszuk pontosan 6 darab egyforma részre (én lemértem). Szilikonos sütőpapíron enyhén lisztezve nyújtsuk őket vékonyra (én 24x24 cm-re) , szurkáljuk meg villával és megfordított tepsin (tehát az alja van felül) egyesével süssük meg őket 10 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel. Erős ammónia szagra számítsatok (mint hajfestésnél), az ablakokat érdemes kinyitni (legyen huzat), később ez nem fog érződni, teljesen elillan. A krémhez keverjük össze a margarin kivételével a hozzávalókat és főzzük nagyon sűrűre. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint ez megtörtént elektromos habverővel keverjük ki a szobahőmérsékletű margarint és apránként adagolva dolgozzuk össze alaposan a kakaós krémmel. A formánkat béleljük ki sütőpapírral (nekem 24x24 cm) és kenjük a krémet rétegezve a lapokra (a legfelső lapra már nem kell kenni). Csomagoljuk be légmentesen és pihentessük hűtőben egy éjszakát. Szórjuk meg a tetejét porrá őrölt eritrittel és vágjuk 24 darab egyforma szeletre.

 

Hatlapos

Hatlapos táblázat

 

1 szelet hatlapos átlagos tápértéke:
190 kcal, 10,8 g zsír, 31 g szénhidrát amelyből poliolok 12,5 g, 2,5 g rost, 3 g fehérje

1 szelet hatlapos átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 18,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics