Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Hogyan használjam a steviát?

Hogyan használjam a steviát?

stevia egy Dél-Amerikában őshonos cserje méretű növény, amelynek jellegzetes édes íze van. Mivel természetes, és nem emeli meg a vércukorszintet, ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvend nem csak a cukorbetegséggel küzdők körében, hanem az egészségtudatos táplálkozásban is. Elérhető szárított levél, por, tabletta és folyadék alakban is.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan is kell használni ezt a növényt?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan is kell használni ezt a növényt? Hiszen az édesítőszerek mindegyike másként édes, az ízük és az édesítőerejük eltér egymástól. Ebből az okból kifolyólag másként is kell adagolni őket. Aki még nem használta a steviát, annak az a javaslatunk, hogy először próbálja ki önmagában. Tegyél egy kis vízbe egy tablettát, vagy port, majd kóstold meg a folyadékot. Ezután érdemes limonádéba, vagy teába keverve is megkóstolni, hogy jó tapasztalatot szerezz az édesítőerejéről. Általánosan elmondható, hogy a stevia por körülbelül 250-300x édesebb a cukornál, ezért jóval kevesebb kell belőle. Sütés során nem válik karamellé, ezért a vele készült tészták állaga más lesz mint a hagyományos süteményé,ezért célszerű például almaszószt keverni az elegybe, hogy a kívánt állagot elérd.

 

Hóladba

 

3 jó tanács sütéshez:

  • süteményekbe a por és a folyadék állagú steviát érdemes használni
  • meleg ételekhez-italokhoz is adagolható, ugyanis rendkívül hőstabil
  • jellegzetes íze elsőre kissé idegen lehet, ezért kis mennyiséggel javasolt kezdeni az adagolást, majd fokozatosan  növelni a stevia mennyiségét az ételekben.

 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind