Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hogyan őrizd meg egészséged és fittséged ősszel is?

Hogyan őrizd meg egészséged és fittséged ősszel is?

Még a nap sugarai melegen cirógatják arcunkat, még a nyár illatát az orrunkban érezzük, azonban tagadhatatlan, hogy bizony beköszöntött az ősz. Hamarosan a hőmérséklet csökkenni kezd, a fák sóhajtva elhullajtják leveleiket, szekrényből pedig elő kell vegyük a melegebb ruhákat. Az év ezen időszaka is gyönyörű, és szuper lehetőségeket rejt magában, azonban ilyenkor fokozottabban oda kell figyeljünk egészségünkre. Egy kis odafigyeléssel nem nehéz elkerülni a betegségeket, és az sem kivitelezhetetlen, hogy ne kússzanak fel azok a huncut kilók, melyek a nyárra gondosan „készített” beach body-t alattomosan megváltoztatják.

Szóval: mit tegyünk, hogy ősszel is egészségesek és fittek maradjunk?

Hoztunk néhány egyszerű tanácsot, melyeket érdemes megfogadni, ha a fentebb említett célt szeretnéd elérni. 

1. Ne hagyd abba a sportolást! Ha pedig még nem edzettél, akkor itt a szuper alkalom elkezdeni! Igen, tudjuk, hogy nehéz és sokkal jobb lenne egy finom csokit majszolva filmet nézni… Azonban a (főleg szabadtéri, friss levegőn történő) mozgás feltölti testünket lelkünket egyaránt. A sejtjeink oxigénhez jutnak, az immunrendszer megerősödik és sokkal ellenállóbb lesz. Fuss, biciklizz, sétálj, túrázz nagyokat. A tested hálás lesz érte. Ha úgy érzed, nincs motivációd, kapcsolj be egy pörgős zenét és gondolj arra, mennyivel jobban fogod magad érezni utána. 

Sport

2. Attól, hogy az időjárás kezd hidegebbé válni, még nem kell, hogy automatikusan a kalóriadús, zsíros ételekhez nyúljunk. Ahogy az év összes többi időszakára, úgy az őszre is érvényes az arany szabály: ne fogyasszunk több ételt, mint amennyire szervezetünknek szüksége van. Főzzünk a szezonális zöldségekből, használjuk bátran a fűszereket és ne féljünk kísérletezni! Egy finom forró leves mindig jó választás lehet. Itt található például egy ízletes csicseriborsó krémleves recept.

Csicseriborsó krémleves

  Ha szeretnél rostban gazdag, egészséges szénhidrátokat fogyasztani, akkor válaszd az Eden Premium tésztáit vagy a Bake-Free lisztkeverékeket. Blogunkon számtalan remek receptet találhatsz, melyek ihletet adhatnak az egészségesebb ételek elkészítéséhez. 

3. Igyál elegendő folyadékot! Szinte már leírni is unalmas, azonban újra és újra elő kell venni a megfelelő vízfogyasztás fontosságának témáját. Sajnos, ahogy egyre hűvösödik az idő, annál kevésbé kívánja az ember a folyadékot. A hidratált szervezet nehezebben betegszik meg. Víz helyett langyos tea is tökéletes alternatíva lehet.

Víz

4. Természetesen a vitaminok és ásványi anyagokról se feledkezzünk meg. Nem muszáj tabletta formájában bevinni ezeket; fogyasszunk ilyenkor is sok gyümölcsöt és zöldséget, ha a tabletta formájú vitaminpótlás kevesbé a szívünk csücske. 

5. Utolsóként de nem utolsó sorban szót kell ejtenünk a pihenés fontosságáról is. Ha túlhajszolod magad és nem pihen a tested, könnyen legyengülhet az immunrendszered. Ha fáradtnak érzed magad, ne legyen bűntudatod, amiért hagysz magadnak időt a pihenésre. Sokan elfelejtik, hogy az egészséges élet egyik alapköve a megfelelő minőségű pihenés.

Alvás 

Reméljük, cikkünk hasznos volt számodra és van legalább egy olyan tanács, melyet megfogadsz. Ha van olyan ismerősöd, akit szerinted szintén érdekel a téma, ne felejtsd el megmutatni neki is! 

Hajrá ősz!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk