Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Hogyan spóroljak meg energiát?

Ahogy fokozatosan hűl le a levegő, úgy egyre többet tartózkodunk a lakásban/ házban. Ezzel egyidejűleg megnő az átlagos energiafogyasztásunk. Sokan a hónap végén kapnak a szívükhöz látván a számlákat. Az energia megtakarítás, az energia hatékony felhasználása egy olyan törekvés, amely egyre fontosabb szerepet kellene, hogy betöltsön mindannyiunk életében. Ezzel nem csak a pénztárcánk maradhat vastagabb, hanem a környezet védelméért is tehetünk.

Hogyan lehet energiát spórolni?

Hoztunk pár rövid tanácsot, amit könnyű megfogadni:

Szellőztetés: 

Nagy, hosszú távú szellőztetések helyett inkább többször, kevesebb ideig nyissuk ki az ablakokat. Ha van rá lehetőség, pár percig csináljunk kereszt huzatot.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Főzés: 

Ha a lábas alján túlér a gázláng, sok energia vész kárba. Mindig akkora égőn készítsük el az ételt, amekkora az edény. A főzőlap munkafelülete legyen mindig tiszta, szennyeződésektől mentes, mert így érhető el a legjobb hőátadás.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Konyha: 

A hűtőszekrény szellőzőnyílását mindig szabadon kell hagyni és célszerű rendszeresen tisztítani. Feleslegesen ne nyitogassuk a hűtőajtót és a készüléket jól szellőző, száraz helyiségben üzemeltessük.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Fűtés:

Ne takarjuk, fedjük le semmivel a fűtőtesteket. Ha van rá mód, a radiátor mögé helyezzünk alufóliát vagy egyéb hővisszaverő eszközt, így több meleg marad a szobában.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Fürdőszoba:

Hosszú fürdések helyett célszerű inkább a tusolást választani. Így sokkal kevesebb vizet használhatunk el. Fogmosáskor ne folyassuk a vizet, a toalettet pedig ne mindig a legnagyobb öblítéssel húzzuk le.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Szobák:

Csak ott kapcsoljunk villanyt és égessük a lámpát, amelyik helyiségben okvetlen szükséges. Ha tíz percnél hosszabb ideig nincs szükségünk a fényforrásra, kapcsoljuk le a lámpát. Ha nem használunk egy elektromos készüléket, akkor ne hagyjuk készenléti állapotban (mert akkor is fogyaszt áramot), hanem kapcsoljuk ki. Az ablakokon a redőny, sötétítő függönyök télen-nyáron jó szolgálatot tesznek. Nyáron kizárják a meleget, télen pedig bent tartják.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Épület:

Ha van rá lehetőség, akkor célszerű megújuló energiaforrásra áttérni. Ezekkel a megoldásokkal lehet a leginkább óvni a környezetet és hosszú távon ez a leginkább költséghatékony választás.  Nálunk az Eden Premiumnál is törekszünk az energia megtakarításra, ezért napelemeket szereltünk fel az épületünkre a fenntarthatóság céljából.

Hogyan spóroljak meg energiát?

Ha már erre a pár apróságra figyelsz, nagyon sokat tettél hozzá a környezetvédelemhez, illetve a pénztárcád is meghálálja majd a „törődést”.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk