Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Húsvét túlevés nélkül

Húsvét túlevés nélkül

Itt van a tavasz, a napsugarak egyre melegebbek és ezzel együtt a kedvünk és a táj is virágosabb kezd lenni. Közeleg a húsvét is. A legtöbb háztartásban ez (és úgy általában majdnem minden ünnep) a lakomázásról és az étkezésről szól. Ezzel nincs is eddig probléma, azonban a mértékletességet sokaknak nem mindig sikerül betartani. Valld be: előfordult már veled is olyan, hogy teljesen jóllakottan még egy szelet süteményért nyúltál, majd később alaposan megbántad? Ugye-ugye…

Linzer

 

Hogyan ne edd túl magad a 4 nap alatt? Lehetséges ez egyáltalán?

Szerintünk igen. Sőt, mi mindezt gluténmentesen, növényi alapú receptekkel kivitelezzük. Kíváncsi lettél? Olvass tovább. Hoztunk néhány rövid és egyszerű, ám mégis jól bevált tippet, hogy hogyan kerülheted el a nagy „zabarohamokat”.

  • Evés előtt egy órával igyál meg egy jó nagy adag vizet. Tiszta vizet, nem mást. Ez segít abban, hogy a gyomrod hamarabb érezze telinek magát, és az emésztésedet is könnyítheti.
  • Egy igen hasznos tipp, hogy az ételből előre porciózz ki magadnak akkora mennyiséget, amelyet el kívánsz fogyasztani. A többit csomagold, és pakold el szem elől. Így biztosan nem fogsz annál többet eszegetni, mint amennyit szeretnél, mivel nincs szem előtt a finomság.
  • Este a vacsora után egyből moss fogat. A mentolos íz és a fogmosás rituáléja után már nem akarsz utóvacsorázni.
  • Ha eszel, akkor csak az evésre figyelj! Ne nézd a televíziót, ne olvass újságot, ne telefonozz közben! Figyeld meg, hogy ha kizárólag a táplálkozásra koncentrál az agyad, sokkal hamarabb eltelítődsz.
  • Csökkentsd a választékot! Igen tudjuk, hogy az ünnepkor mindenki ki szeretne tenni magáért és ezért rengeteg fogás kerül az asztalra. A baj ezzel az, hogy ilyenkor mindent meg akar kóstolni az ember. A sósra egy kis édeset, utána megint egy kis sósat…Örök körforgás. Ha van rá mód, akkor próbáld meg lecsökkenteni az ételválaszték számát, ezzel pedig párhuzamosan csökkenni fognak a kóstolgatásaid száma is.

 

Citrom és víz

 

A fenti trükköket egyáltalán nem bonyolult beiktatni az életedbe és nem is megerőltetőek, mégis nagyon hatásosnak bizonyulhatnak. Ahogyan a túlevés is egy szokássá alakult, úgy a mértékletesség is könnyen egy egészséges rutin lehet. Reméljük, írásunk segített és hasznosítani tudod majd tippjeinket. Ha tetszett, oszd meg hogy másokhoz is eljusson.


Blogunkon pedig találsz jónéhány remek diétás, mentes receptet, melyek kiválóan megállják a helyüket a húsvéti asztalon is.

Kattints ide és nézd meg őket!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk