Kakaós palacsinta kókuszkrémmel

Töredelmesen bevallom készítettem már ennél sokkal ízlésesebb és gusztusosabb édességet, de finomabbat viszont kevésbe. Nálam a palacsinta kategóriában igaz, hogy a túrós és a diós a legnyerőbb, de most ez a kókuszkrémes túlszárnyalt rajtuk. Az, hogy egy gluténmentes, tejmentes és tojásmentes palacsinta ennyire finom is legyen, azt hittem már csak álom marad, de nem. Itt az ékes bizonyíték, kérem szépen. És persze cukor sincs benne, de ez oly’ természetes, hogy majd’ el is felejtettem említeni.
HOZZÁVALÓK 5 DARABHOZ:
A palacsintákhoz:
- 100 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só (0,5 g, opcionális)
- 1 nagyobb csipet Eden Premium eritvia MAX (2 g)
- 4 g kakaópor
- fahéj ízlés szerint (kihagyható)
- 350 g hideg (14-15 °C), cukormentes mandula ital (Joya), vagy víz
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g) a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 adag kókuszkrém (én az eritvia MAX-os változatot készítettem)
ELKÉSZÍTÉS:
A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 5 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10 g mandula itallal lehet hígítani a 3. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek, majd töltsük meg őket a kókuszkrémmel.


Megjegyzés írása