Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Káposztás tészta-cvekedli

Káposztás tészta-cvekedli

Ha megharagszanak a káposztás tészta rajongói, ha nem, én most leírom, hogy ezzel az étellel engem eddig ki lehetett kergetni a világból. Kicsit sem válogatós ízlésemnek egy érthetetlen pont a káposzta és az édes íz találkozása. Ez van. De hát kérték, hogy készítsem el. Máskor is főztem már olyan ételt, amiből nem ettem, soha nem volt probléma. Addig-addig kóstolgattam a káposztát párolás közben, hogy gondoltam egyet és -igen, tudom, hogy ez szentségtörés, de- úgy döntöttem, hogy kihagyom az édesítést. Életem legjobb döntése volt, mert így képzeljétek oltári jót ettem belőle. Persze a többiek szórták rá rendesen utólag, de elmondhatom, hogy mindenki (én is) elégedett volt.
A tésztát házilag gyúrtam, mert így az igazi. Most nagyobb lapokra vágtam fel mint a lebbencs tésztát, de ízlés szerint ez variálható.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

A tésztához:

Egyéb hozzávalók:

  • negyed fej édeskáposzta (330 g)
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • Himalája só, őrölt kömény, őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS:

A káposztát reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni legalább 15 percig, majd nyomkodjuk ki a levét. Kókuszolajon pirítsuk meg a fűszerekkel körülbelül 30 perc alatt.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd száraz felületen nyújtsuk papírvékonyra. Ez nehéz feladat lesz, gyűrjük fel az ingujjat. Vágjunk belőle kockákat majd tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (közben kevergessük meg néha). Alá lehet lisztezni, ha úgy könnyebb, én nem tettem, hogy kelljen számolgatni pluszban a szénhidrátokat. Amint elkészült szűrjük le és hideg folyóvízzel öblítsük át, majd keverjük össze a forró káposztával és melegítsük össze.

Káposztás tészta-cvekedli

Káposztás tészta-cvekedli

1 adag káposztás tészta átlagos tápértéke:
318 kcal, 7,3 g zsír, 52,3 g szénhidrát, 7,8 g rost, 7,8 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Káposztás tészta Bake-Free nokedli lisztkeverékből #glutenfree #edenpremium #káposztástészta ♬ All the Fun We Had Together - Official Sound Studio

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk