Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Karamellás banoffee

Karamellás banoffee

Nagyon sokan kértetek banán kenyér receptet, így megszületett eme csodagyerek. Én annyira meglepődtem, mert ennek valóban banán íze lett. Még soha nem kóstoltam banánkenyeret, a mentes diétám előtt sem és valamiért az volt bennem, hogy a banántól csak édes lesz, de nem dominál benne az íze. Hát kérem szépen hatalmasat tévedtem. Ennyire finomat tényleg régen ettem, pihe-puha az egész süti, banános is, kakaós is, karamellás is, szemtelenül krémes is, hát valami szenzációs. Sajnos az én pályafutásom eddig tartott vele, mert éppen, hogy csak megkóstolhattam, mivel a banán az IR-eseknek és cukorbetegeknek tiltólistás, szóval ez a recept nem nekünk szól, a többieknek viszont annál inkább. Bízom benne, hogy elnyeri tetszéseteket.

 

HOZZÁVALÓK 15 SZELETHEZ:

A tésztához:

A karamellhez:

  • 100 g aszalt datolya
  • 100 g natúr mogyorókrém (édesítés és kakaó nélkül, tehát krémesre darált mogyoró)
  • 100 g meleg víz

A krémhez:

  • 100 g cukormentes mascarpone (VegArt)
  • 4 g Eden Premium eritvia MAX

A díszítéshez:

  • 10 g sósmogyoró
  • 10 g pekándió
  • 60 g banán (héj nélkül mérve)

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a banánokat villával törjük össze, de ne teljesen egyneműre, maradjanak benne apróbb darabkák, majd keverjük össze a nedves hozzávalókkal. Keverjük össze a szárazakat is és alaposan dolgozzuk őket össze. Sűrű tészta lesz. Egyengessük a sütőformánkba (nekem 22x8 cm szilikon) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük meg 45 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük 3 egyforma méretű lapra.
A karamellhez csak aprítsuk össze a hozzávalókat és kenjük meg vele a piskótalapokat (egy picit hagyunk meg a díszítéshez is) és tegyük őket egymás tetejére.
A krémhez csak keverjük össze a hozzávalókat és szépen oszlassuk el a piskóta tetején. Szórjuk meg aprított sósmogyoróval és néhány szem pekándióval valamint szeletelt banánnal. A maradék karamellt keverjük el pici vízzel és csorgassuk meg a süteményünket vele. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

1 szelet karamellás banoffee átlagos tápértéke:
259 kcal, 8,1 g zsír, 25,5 g szénhidrát amelyből poliolok 0,9 g, 3,7 g rost, 4,5 g fehérje

1 szelet karamellás banoffee átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
24,6 g

Karamellás banoffee
Karamellás banoffee
Karamellás banoffee táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Cukor- és gluténmentes karamellás banoffee!🥰 #edenpremium #vegan #veganrecipes #datefruit #banana #healthy #nosugar #glutenfree ♬ Summer day - TimTaj

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk