Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Karamellás brownie

Karamellás brownie

Gyermekbarátra ezáltal édesítőszer mentesre készítettem el a piskóta lisztkeveréket, mert többen is kértétek. Az én szerény véleményem szerint a gyerkőcöknek a legideálisabb erre a datolya, azért, mert tele van ásványi anyaggal és jelentős rost és fehérjetartalommal bír és pont ez a tulajdonsága miatt is lassítja cukortartalmának felszívódását (de ettől még gyors felszívódású marad). De ne higgyetek nekem, inkább kérdezzétek meg a dietetikusotokat.

Most éppen mazafati fajtájú datolyát választottam (Iránból), én nem vagyok ebben a témában jártas, lehet, hogy létezik ennél édesebb fajta is, a lényeg, hogy működik vele, nem is akárhogy, mert isteni finom lett.
Én csak megkóstoltam, mert nekünk IR-eseknek és a cukorbetegeknek is a datolya, főleg az aszalt datolya a tiltott élelmiszerek listáján található, tehát nem fogyaszthatjuk soha semmilyen formában!
Ez a datolya, amit használtam friss, tehát nem aszalt, papírdobozban kapható és még benne van a mag. A súlya a recepten mag nélkül értendő.
Szóval nagyon finom kis brownie lett, igazán puha, a krém pedig valami mennyei. A roppanós sósmogyoró fergetegesen izgalmassá teszi a szinergiát. Katartikus élményben lett volna részem, ha ehettem volna belőle normálisan, de vígasztal a tudat, hogy most már biztonsággal fogyaszthatják a gyerekek és azok is, akiknek nem illeszthető be a diétájukba az eritrit, vagy más édesítőszer.
Most brownie-ra vettem a figurát, de, ha rendes piskótát szeretnétek, csak tegyetek bele fél csomag sütőport és hagyjátok ki a kókuszolajat (nem próbáltam, csak sanszos, hogy működik).

 

HOZZÁVALÓK:

A brownie-hoz:

A krémhez:

  • 50 g magozott, friss datolya
  • 50 g natúr mogyorókrém (édesítés és kakaó nélkül, tehát krémesre darált mogyoró)
  • 50 g meleg víz

A díszítéshez:

  • 10 g pörkölt sósmogyoró

 

ELKÉSZÍTÉS:

A brownie-hoz turmixoljuk krémesre a datolyapasztát a kókuszolajjal, kókuszkrémmel, az aromával és a vízzel. Óvatosan, inkább apránként adjuk hozzá a folyadékot. Keverjük össze a lisztet a kakaóval, majd öntsük bele a folyadékot. Sűrű tészta lesz. Egyengessük szilikonos sütőpapírral bélelt formába (24x24 cm) és előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre alsó-felső sütéssel.
A krémhez botmixerrel dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd a kihűlt süti vágjuk 9 darab egyforma szeletre, kenjük meg a krémmel és szórjuk meg durvára aprított sósmogyoróval.

1 szelet karamellás brownie átlagos tápértéke:
237 kcal, 7,9 g zsír, 35,7 g szénhidrát, 5,3 g rost, 4,9 g fehérje

Karamellás brownie

Karamellás brownie
Karamellás brownie táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Karamellás mentes brownie 😍 #edenpremium #vegan #veganrecipes #nosugar #brownies ♬ Sugar - Maroon 5

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk