Óriási szenzáció, közhírré tétetik! Keksz szalámit bárki tud csinálni, még az ügyesebb gyerekek is. No, de mentesen, az már kihívás. Ráadásul hozzáadott zsiradék mentesen is. No az már megér egy misét, mivel az eredeti recept tele van margarinnal (vagy vajjal). Amennyi zsiradék van ebben a pihe-puha finomságban, azt csak a lenmagliszt természetes zsírtartalma adja (ami egyébként megfelelő arányban tartalmazza az omega 3 és 6 zsírsavakat), így ez nemcsak egy mentes (tejtermék, tojás, glutén, cukor), hanem egy alak-, és kalóriabarátabb verzió. Ez itt kérem szépen a szenzáció!
Hozzávalók:
A kekszhez:
- 250 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritrit
- 180 g langyos víz
Egyéb hozzávalók:
- 100 g négyszeres édesítő
- 25 g kakaópor
- 40 g Eden Premium lenmagliszt
- 280 g cukormentes növényi ital (mandula)
- 1-1 teáskanál csoki és rumaroma
- 100 g aszalt sárgabarack
Elkészítés:
A kekszekhez keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki vékonyra, késsel vágjuk keksz méretű kockákra (nem kell széthúzgálni, nem kell, hogy szép legyen) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni és osszuk pontosan 2 egyforma részre (én lemértem a pontosság kedvéért). Az egyiket tépkedjük apró darabkákra, a másikat daráljuk le. Az aszalt sárgabarackot vágjuk apró kockákra. A növényi italt melegítsük össze az eritviával, kakaóporral és az aromákkal, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a lenmaglisztet és dolgozzuk össze alaposan a darált keksszel, ez lesz a masszánk. A tépkedett kekszet és a sárgabarackot keverjük össze, majd gyúrjuk össze a masszával. Tegyük sütőpapírra és formázzunk belőle hengert. Pihentessük hűtőben 2-3 órát, majd vágjuk 25 darab egyforma szeletre.
55 kcal, 0,7 g zsír, 16,9 g szénhidrát amelyből poliolok 7,6 g, 2,3 g rost, 1,8 g fehérje