Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kelkáposztás-aszalt paradicsomos reszelt nokedli

Kelkáposztás-aszalt paradicsomos reszelt nokedli

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam az ihletet ehhez a szuper kis reszelt nokedlihez. Pontos arányokat nem tudott mondani, mert ő nem szokta mérni (amit senkinek nem javaslok, főleg a kezdőknek nem) így én most megcsináltam a grammra pontos receptet. Komolyan mondom sokkal egyszerűbb lett így a nokedli gyártás, főleg akkor jó, amikor nagyobb tételben készítjük. Próbáljátok ki, mert igazán szuper megoldás ez is. A többiről csak annyit említenék, hogy maradékmentés volt a konyhámban, biztosan ismeritek a sztorit. Számomra mindig ezek a legfinomabb, legleutánozhatatlanabb (de szép, hosszú szó lett), ultragyors ebédek. Ti hogy vagytok ezzel?

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 160 g kelkáposzta
  • 100 g aszalt paradicsom (4 darab az olajával mérve)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 130 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 15 g)
  • Himalája só római kömény, feketebors ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 30 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 110 g forró! víz
  • füstölt fűszerpaprika

A nokedlihez:

Elkészítés:

A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és folyamatosan lisztezve nagylyukú reszelőn reszeljük le. Figyeljünk rá, hogy a már lereszelt tészta is kellőképpen lisztes legyen (hogy ne tapadjon össze). Tegyük forrásban lévő vízbe és folyamatosan kevergetve 1-2 perc alatt főzzük készre (nem kell neki sok idő). Fontos, hogy folyamatosan keverjük, mert a nagy mennyiségű hideg tészta lehűti a vizet és az edény aljára ragadhat a nokedli. Amint elkészült öblítsük át hideg folyóvíz alatt.
A borsófehérje kockát öntsük fel forró vízzel, majd keverjük el sóval és füstölt paprikával. Fedjük le 10-15 percre. A hagymát vágjuk csíkokra és a paradicsom olaján pirítsuk meg. Tegyük hozzá a préselt fokhagymát és az apróra vágott káposztát is. Pirítsuk, pároljuk puhára a fűszerekkel és a citromlével. Amint elkészült kockázzuk rá az aszalt paradicsomot és keverjük össze a kifőtt nokedlivel. Szórjuk rá a borsófehérje kockákat is. Megcsorgathatjuk cukormentes kókuszjoghurttal, szórhatunk rá zöldfűszereket is.

 

Kelkáposztás nokedli

Kelkáposztás nokedli táblázat

1 adag kelkáposztás aszalt paradicsomos reszelt nokedli átlagos tápértéke (kókuszjoghurt nélkül): 266 kcal, 4,5 g zsír, 42 g szénhidrát, 8,4 g rost, 11,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk