Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Kókuszos és mandulás kenyér

kókuszos és mandulás kenyér mindenmentes

Arra jöttem rá, hogy a szénhidrátcsökkentett lisztkeverék receptúrájának változását tovább lehet fejleszteni, amit meg is tettem méghozzá kétféle variációban. Életemben ilyen finom mentes kenyereket nem ettem. A kókuszos nálam jobb, mint valaha volt, a mandulás pedig……annyira pihepuha és az íze… Ráadásul így még alacsonyabb lett a szénhidráttartalmuk. Hát nem csodás? No de nem is fecsérlem tovább a szavakat, fogadjátok szeretettel!

KÓKUSZOS KENYÉR

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.

kókuszos kenyér mindenmentes

Az egész adag átlagos tápértéke:
907 kcal, 11 g zsír, 131,5 g szénhidrát, 83 g rost, 25 g fehérje
100 g kisült kenyér átlagos tápértéke:
157 kcal, 1,9 g zsír, 22,8 g szénhidrát, 14,4 g rost, 4,3 g fehérje

MANDULÁS KENYÉR

Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium Himalája só
  • 40 g Eden Premium mandulaliszt
  • 420 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.

mandulás kenyér mindenmentes

Az egész adag átlagos tápértéke:
1012 kcal, 26,6 g zsír, 128,8 g szénhidrát, 71,8 g rost, 25,3 g fehérje
100 g kisült kenyér átlagos tápértéke:
183 kcal, 4,8 g zsír, 23,3 g szénhidrát, 13 g rost, 4,6 g fehérje

 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.