Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kréker

Kréker

Ha már elkészült a leveles tészta receptje kaptam az alkalmon és gyorsan sütöttem némi sós ropogtatni valót. Annyira jól sikerült, hogy el sem tudom mondani. Sajnos a kép nem adja vissza mennyire finom és ropogós lett, ráadásul, ahogy beleharapunk, látszódnak a belsejében a vékony, hajtogatott lapocskák. Jaj, annyira csodás! És itt most már nincs megállás a krékerek terén, ízlés szerint fűszerezhetitek hagymával, zöld fűszerekkel, chilivel, formázhatjátok körre, háromszögre, holdacskára, rudacskákra, csak a fantázia szabhat határt és a csillagos ég. Izgatottan várom az ínycsiklandó, szuper kréker variációitokat.

Hozzávalók:

A tésztához:

A szóráshoz és a kenéshez:

  • 34 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 20 g kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és folpakba csomagolva pihentessük fél óráig hűtőben. Alaposan meglisztezett felületen nyújtsuk ki hajszál vékonyra, úgy hogy közben is folyamatosan lisztezzük a tésztát. Kenjük meg vékonyan folyékony kókuszolajjal és hajtsuk, vagy vágjuk 4 fele és rétegezzük egymásra ahányszor csak szeretnénk, de közben mindig olajozzuk és lisztezzünk alá, ha szükséges. Nyújtsuk 0,5 cm vastagra és vágjuk fel tetszés szerint (nekem 50 darab 2x2 cm-es kis négyzet lett). Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 15 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Nasizásra fel!

kréker mindenmentes

Az egész adag kréker átlagos tápértéke:
1074 kcal, 60 g zsír, 108 g szénhidrát, 13,5 g rost, 19,1 g fehérje
1 darab kréker átlagos tápértéke:
22 kcal, 1,2 g zsír, 2 g szénhidrát, 0,9 g rost, 0,4 g fehérje
Nehézségi fok (1-5): 3
Elkészítési idő: 30 perc + a pihentetés
Kalkuláció: Az egész adag kréker 335.- Ft-ba kerül, 1 darab (ha 50 darab egyforma részre vágjuk)   ̴7.- Ft.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk