Én, mint leves rajongó, ma egy ultragyors, tartalmas recepttel jelentkezem, gondolván a rohanó hétköznapokra. Majdnem önműködő, mert csak fel kell tenni, a többit elvégzi maga. Imádom. Ennél jobb vacsorára nincs is szükségem, főleg, amikor az időjárás hangulata komorrá válik, mert ekkor esnek csak igazán jól a színek a tányéron. Bár én akkora hódolója vagyok, hogy képes vagyok a legnagyobb hőségben is bekanalazni egy jó forró levest.
HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:
- 60 g Eden Premium borsófehérje kocka
- fél csomag Eden Premium gluténmentes tészta vöröslencsével kis orsó (100 g)
- 285 g főtt kukorica (vagy cukormentes konzerv)
- 1 darab kápia paprika (50 g szár és mag nélkül)
- 1 darab sárgarépa (100 g tisztítva)
- 1 fej kisebb vöröshagyma (100 g tisztítva)
- 2 gerezd fokhagyma (12 g tisztítva)
- 1 evőkanál ételízesítő (5 g)
- 150 g cukromentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- 40 g Eden Premium kölesliszt
- 1,8 l víz
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- Himalája só, babérlevél, őrölt szerecsendió, őrölt tarkabors, akár egy kis tárkony is beleférhet
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd keverjük hozzá a kockára vágott sárgarépát is és pirítsuk tovább, hogy szép színt kapjon. Öntsük fel vízzel, fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük hozzá a kockára vágott kápia paprikát és a kukoricát is. Főzzük puhára, majd habarjuk be kókuszjoghurt és kölesliszt keverékével. Tegyük a borsófehérje kockát a levesbe és fedjük le 10 percre. A tésztát főzzük meg a leírás szerint, majd tálaljuk a forró levessel.