Lecsós tészta hajdina kolbásszal

Lecsós tészta hajdina kolbásszal

Mindig szívesen fogyasztok ciroktésztát, hiszen változatosabbá teszi a diétámat, mind ízügyileg, mind a tápanyagok terén. A lecsó pedig bármikor, bármilyen (mentes) formájában jöhet, jó barátom. Mivel kolbász dukál hozzá a legjobban, készítettem egy hamisítványt. Remélem azért nem kerülök börtönbe miatta.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A lecsóhoz:

  • 3 darab közepes paradicsom kockára vágva (234 g)
  • 3 darab lecsó paprika apró kockára vágva (csak a húsa 213 g)
  • 1 fej vöröshagyma apró cikkekre vágva (tisztítva 97 g)
  • 3 gerezd fokhagyma préselve (tisztítva 4,2 g)
  • 2 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (16 g)
  • 1-2 teáskanál Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • 1-2 teáskanál őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál őrölt fűszer paprika (elhagyható)
  • 1 teáskanál Eden Premium fekete só apró szemű (elhagyható, csak a tojásos íz miatt került bele)

Egyéb hozzávaló:

A hajdina kolbászhoz:

  • 40 g Eden Premium hajdina
  • 1 kávéskanál őrölt kömény ízlés szerint
  • 2 kávéskanál őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 kávéskanál őrölt fűszer paprika ízlés szerint
  • 2 kávéskanál füstölt őrölt fűszer paprika ízlés szerint
  • 1-2 kávéskanál Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • 2 kávéskanál Eden Premium útifű maghéj liszt (3,5 g)
  • 2 gerezd fokhagyma préselve (tisztítva 3,8 g)
  • fél fej vöröshagyma nagyon apróra vágva (tisztítva 56 g)

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt, majd mossuk át hideg vízzel.

Lecsó:

Pirítsuk meg kókuszolajon a hagymát, majd a lecsó paprikát is. Amikor levet engedett tegyünk rá fedőt és pároljuk 5 -10 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket is. Ha szükséges öntsük fel pici vízzel és fedjük le. Mielőtt levennénk a tűzről adjuk hozzá a fokhagymát is és forraljunk még egyet rajta.

Hajdina kolbász:

Öblítsük át a hajdinát forró vízzel, majd tegyük fel főni dupla mennyiségű sós vízzel. Főzzük puhára fedő alatt lassú tűzön 15-25 perc alatt. Amikor hűlt egy picit keverjük el a többi hozzávalóval és folpackkal formázzunk belőle hengert, majd tegyük hűtőbe pár órára.

 Lecsós tészta hajdina kolbásszal

1 adag lecsós tészta hajdina kolbásszal átlagos tápértéke:

308 kcal, 6,7 g zsír, 49,5 g szénhidrát, 8,5 g rost, 8,7 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

 Jó étvágyat!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind