Lecsós tészta hajdina kolbásszal

Mindig szívesen fogyasztok ciroktésztát, hiszen változatosabbá teszi a diétámat, mind ízügyileg, mind a tápanyagok terén. A lecsó pedig bármikor, bármilyen (mentes) formájában jöhet, jó barátom. Mivel kolbász dukál hozzá a legjobban, készítettem egy hamisítványt. Remélem azért nem kerülök börtönbe miatta.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
A lecsóhoz:
- 3 darab közepes paradicsom kockára vágva (234 g)
- 3 darab lecsó paprika apró kockára vágva (csak a húsa 213 g)
- 1 fej vöröshagyma apró cikkekre vágva (tisztítva 97 g)
- 3 gerezd fokhagyma préselve (tisztítva 4,2 g)
- 2 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (16 g)
- 1-2 teáskanál Eden Premium Himalája só ízlés szerint
- 1-2 teáskanál őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál őrölt fűszer paprika (elhagyható)
- 1 teáskanál Eden Premium fekete só apró szemű (elhagyható, csak a tojásos íz miatt került bele)
Egyéb hozzávaló:
- 1 csomag Eden Premium cirok orsó tészta (200 g)
A hajdina kolbászhoz:
- 40 g Eden Premium hajdina
- 1 kávéskanál őrölt kömény ízlés szerint
- 2 kávéskanál őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 kávéskanál őrölt fűszer paprika ízlés szerint
- 2 kávéskanál füstölt őrölt fűszer paprika ízlés szerint
- 1-2 kávéskanál Eden Premium Himalája só ízlés szerint
- 2 kávéskanál Eden Premium útifű maghéj liszt (3,5 g)
- 2 gerezd fokhagyma préselve (tisztítva 3,8 g)
- fél fej vöröshagyma nagyon apróra vágva (tisztítva 56 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt, majd mossuk át hideg vízzel.
Lecsó:
Pirítsuk meg kókuszolajon a hagymát, majd a lecsó paprikát is. Amikor levet engedett tegyünk rá fedőt és pároljuk 5 -10 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket is. Ha szükséges öntsük fel pici vízzel és fedjük le. Mielőtt levennénk a tűzről adjuk hozzá a fokhagymát is és forraljunk még egyet rajta.
Hajdina kolbász:
Öblítsük át a hajdinát forró vízzel, majd tegyük fel főni dupla mennyiségű sós vízzel. Főzzük puhára fedő alatt lassú tűzön 15-25 perc alatt. Amikor hűlt egy picit keverjük el a többi hozzávalóval és folpackkal formázzunk belőle hengert, majd tegyük hűtőbe pár órára.
1 adag lecsós tészta hajdina kolbásszal átlagos tápértéke:
308 kcal, 6,7 g zsír, 49,5 g szénhidrát, 8,5 g rost, 8,7 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat!
Megjegyzés írása