Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

ÁRSTOP!

Linzer

Linzer

Linzer? Bármikor, bármennyit! Főleg karácsonykor és húsvétkor. Előző életemben nagyon sokat gyakoroltam az egyik karácsony előtt, hogy a legprofibb linzert készítsem el. Aztán jött a nagy bumm. Körülbelül 3 évig nem ettem és sütöttem linzert, de mint a biciklizést, ezt sem lehet elfelejteni. Boldogságom határtalan. Az én kedvenc linzerem a baracklekváros, a szilvalekváros, a meggylekváros, a mogyorókrémes… egy szóval mindegyik. Természetesen mindenki ízlés szerint kedvére töltheti.

Hozzávalók 24 darabhoz (12 pár):

A töltelékhez:

  • 60 g cukormentes baracklekvár (Helios)

A díszítéshez:

    Elkészítés:

    Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd linzerformával szaggassuk ki az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-12 (NEM TÖBB!) perc alatt alsó-felső sütéssel. Töltsük meg lekvárral és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.

    Linzer

    Linzer

    Linzer

    Linzer

    1 darab linzer (1 pár, levárral, eritrittel szórva) átlagos tápértéke:

    69 kcal, 3,2 g zsír, 8,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1,6 g, 1,5 g rost, 1,5 g fehérje

    1 darab linzer (1 pár, levárral, eritrittel szórva) átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

    7 g

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

     Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

    Jó étvágyat kívánok!

    2 megjegyzések

    Kedves Judit,
    Nagyon sajnálom a kellemetlen tapasztalatot.
    Eden Premium eritritet és mandulalisztet használt a linzerhez? Amennyiben nem, akkor érdemes ezekkel egy újabb próbát tenni 10 perces sütési idővel. Bízom benne, hogy a következő adag tökéletesen sikerül.

    Orsi,

    Kedves Orsi!

    Megcsináltam a Linzer sütit, minden adagot digitális mérleggel mértem ki. Betartottam a sütési időt is. Amikor kivettem a linzert, még puha volt. Viszont kb. 20-30 perc múlva, amikor kihült meg akartam kenni lekvárral és a süti olyan kemény, hogy csak ép fogúaknak ajánlott enni, mint egy háztartási keksz.
    Kérlek adj tanácsot, mi lehet az oka? Ennek a sütinek mivel linzer, omlósnak kellene lennie, nem?

    Üdvözlettel,
    Judit

    Judit,

    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!